Welkom

.... op de website van het Beekdal Lyceum! Leuk dat je een kijkje neemt op de pagina voor leerlingen van groep 7 + 8.

Voor jullie breekt een spannende tijd aan want jullie kiezen in groep 8 voor een middelbare school. Samen met je ouders/verzorgers maak je een keuze voor de school die het beste bij je past.

Om die keuze te maken ga je naar de open dagen van scholen, neem je een kijkje op hun websites, lees je door hun schoolfolders en praat je erover met vriendjes of vriendinnetjes die ook in groep 8 zitten en een keuze gaan maken.

Als je leerlingen kent die op het Beekdal Lyceum zitten, vraag ze dan gerust wat zij van onze school vinden. Of lees in het keuzemenu hiernaast wat leerlingen allemaal zeggen over het Beekdal. Zo krijg je een goed beeld van het leven op onze school.

Het Beekdal in het kort

Leerlingen van het Beekdal Lyceum leren door te ervaren, door te experimenteren en door zelf de regie in handen te nemen. We hopen dat je dat komt doen tijdens  het Open Huis en volgend jaar als leerling.

Het Beekdal Lyceum is een school voor durvers, hoe verlegen en bescheiden je ook bent. Je leert, je ervaart en je experimenteert in de les en op het sportveld, in de klas en op de toneelvloer. Het Beekdal Lyceum is spelen in een band, zonder dat je nog een noot kunt lezen, is spelen in een team ook als je nog nooit lid bent geweest van een vereniging. Leren door te doen!

Over jou
Je komt naar het Beekdal Lyceum omdat je een havo- of vwo-diploma wilt halen, maar in jouw schooltijd gaat het veel meer over jou dan over diploma’s. Het Beekdal is erop gericht jou te laten ontdekken. Wat je gaat ontdekken bepaal je voor een deel zelf: natuurlijk wie je bent en wat je kunt, jouw ambitie en jouw medeleerlingen, maar ook de wereld, vlakbij en heel ver weg.

Hoe het Beekdal dat doet?
Het Beekdal kent een tweejarige brugperiode. In die eerste twee jaar heb je nog alle ruimte en tijd om te ervaren welk vervolg het beste bij jou past. In de brugperiode volg je heel veel lessen sport of juist heel veel lessen drama, muziek en beeldende vorming. Dat doe je met een doel. In de sportlessen leer je jezelf kennen, je gaat ervaren hoe sterk een team kan zijn en waarom het belangrijk is dat iedereen anders is en andere dingen kan. Je komt in aanraking met onbekende sporten en met onbekende stukjes van jezelf. Het wordt vast ook zweten en afzien. In de kunstlessen gaat het om creëren, verzinnen en maken. Oefenen en optreden. Zelf in de schijnwerper durven staan. Zichtbaar maken wat in jouw hoofd zit en kunnen presenteren.