Het Beekdal Lyceum in het kort

​Leerlingen van het Beekdal Lyceum leren door te ervaren, door te experimenteren en door zelf de regie in handen te nemen. We hopen dat je dat komt doen tijdens  het Open Huis en volgend jaar als leerling.

Het Beekdal Lyceum is een school voor durvers, hoe verlegen en bescheiden je ook bent. Je leert, je ervaart en je experimenteert in de les en op het sportveld, in de klas en op de toneelvloer. Het Beekdal Lyceum is spelen in een band, zonder dat je nog een noot kunt lezen, is spelen in een team ook als je nog nooit lid bent geweest van een vereniging. Leren door te doen!

Over jou
Je komt naar het Beekdal Lyceum omdat je een havo- of vwo-diploma wilt halen, maar in jouw schooltijd gaat het veel meer over jou dan over diploma’s. Het Beekdal is erop gericht jou te laten ontdekken. Wat je gaat ontdekken bepaal je voor een deel zelf: natuurlijk wie je bent en wat je kunt, jouw ambitie en jouw medeleerlingen, maar ook de wereld, vlakbij en heel ver weg.

Hoe het Beekdal dat doet?
Het Beekdal kent een tweejarige brugperiode. In die eerste twee jaar heb je nog alle ruimte en tijd om te ervaren welk vervolg het beste bij jou past. In de brugperiode volg je heel veel lessen sport of juist heel veel lessen drama, muziek en beeldende vorming. Dat doe je met een doel. In de sportlessen leer je jezelf kennen, je gaat ervaren hoe sterk een team kan zijn en waarom het belangrijk is dat iedereen anders is en andere dingen kan. Je komt in aanraking met onbekende sporten en met onbekende stukjes van jezelf. Het wordt vast ook zweten en afzien. In de kunstlessen gaat het om creëren, verzinnen en maken. Oefenen en optreden. Zelf in de schijnwerper durven staan. Zichtbaar maken wat in jouw hoofd zit en kunnen presenteren.