Energy Challenges

Het Beekdal Lyceum doet mee aan Energy Challenges. Een project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken.

Er is in de afgelopen tijd is er in het Beekdal Lyceum diverse  meetapparatuur geïnstalleerd waarmee alle vormen van verbruik en alle instellingen van installaties door leerlingen thuis kunnen worden ingelezen.

In de periode september – december krijgen leerlingen les over energiegebruik en de mogelijkheid energiegebruik te beperken. Vanaf januari gaat een team leerlingen aan de knoppen van ons energiebeheer draaien.

De uitdaging is niet alleen het energieverbruik van het Beekdal Lyceum lager te krijgen. De uitdaging is ook dat beter te doen dan alle scholen waarmee we in competitie zijn. Onder hen onze broertjes Stedelijk Gymnasium Arnhem en het Montessori College Arnhem.

Of we winnen of niet, de besparing wordt het budget voor de leerlingen van de volgende uitdaging in 2018-2019.

www.energychallenges.nl