Nieuws

 

Beekdal onderdeel van GEITenBULT 2018

Beekdal onderdeel van GEITenBULT 2018

Theaterproject in de wijk

In het weekend van 23, 24 & 25 november is het Beekdal Lyceum een van de tien locaties van het herfsttheater GEITenBULT. Het theaterproject  - een samenwerkingsverband met ‘Verhalen bij de Buren’ -  bestaat uit twee te volgen routes door de wijk: een ‘GEIT’ en een ‘BULT‘ route. In de route GEIT is het Beekdal Lyceum één van de vier locaties waar de deelnemers een toneelscène van 12 minuten krijgen voorgeschoteld. 

De scène die op het Beekdal te zien is wordt gespeeld door elf leerlingen uit de bovenbouw van de school. (Alle leerlingen hebben twee kunstvakken in hun profiel). De titel van de 12-minuten durende theatrale scène is ’11 Meisjes en een drilboor’ en het technieklokaal van het Beekdal vormt het decor voor de vooorstelling. De leerlingen voeren de scène op elk van de drie dagen maar liefst vijf keer op voor de passerende publieksgroepen. De regie is in handen van de (externe) regisseur, Yvet Verboon.

Bewoners
Herfsttheater GEITenBULT is een sociaal-maatschappelijk locatietheaterproject voor en door bewoners van de wijken Geitenkamp, Arnhemse Allee, (Nieuw) Monnikenhuizen, Saksen Weimar/Groene Kamer, Paasberg en Angerenstein Noord. 

Contact
Het project heeft tot doel om wijkbewoners in een creatief proces met elkaar in contact te brengen en daarmee de samenhang en leefbaarheid in de wijk(en) te bevorderen. Maar een minstens zo belangrijk doel is om met elkaar, onder professionele artistieke begeleiding, een aantal theatraal aantrekkelijke publieksvoorstellingen te maken.

Kaarten
Meer informatie is te vinden op de website van Kunst op de Bult . Op de betreffende pagina staat ook een link  om kaartjes te bestellen. 


'Van Ford en de loopband meets Buurman en Buurman naar; door Barbapapa beïnvloedde, zachte oase van rust. Zagen, boren, bijlen, vijlen, elf meisjes en een drilboor. Ik heb het gevoel alsof ik nergens aan mag zitten'

Foto:  Reloved Fotostudio

Name:
Email:
Subject:
Message:
x