Nieuws

 

Herdenking Holocaust

Herdenking Holocaust

Beekdalleerlingen leggen bloemen

“Vergeet nimmer wat hen is aangedaan.’’ Zo begon opperrabbijn Binyomin zijn speech tijdens de herdenking van de Arnhemse slachtoffers van de Holocaust.

Drie bloemstukken werden er zondag gelegd bij het gedenkteken van de ‘laatste bagage’ bij de Eusebiuskerk. Een daarvan werd door twee leerlingen van het Beekdal Lyceum gelegd. Dat alles gebeurde in kleine kring, met burgemeester Ahmed Marcouch, opperrabijn Jacobs en de ontwerpster van het monument Betty Jacobs. Publiek was er niet. 

Project
De bloemlegging door Huub en Rivka vormde eveneens een gepaste afsluiting van het project ’Vrijheid’ waaraan de tweedeklassers van het Beekdal Lyceum in de afgelopen Beekweek werkten.  

Vrijheid
Toespraken waren ook niet gepland, om toeloop te voorkomen. Toch zeiden zowel Jacobs als Marcouch enkele woorden. ,”We moeten ons blijven herinneren wat haat en bruut geweld met mensen kunnen doen’’, sprak Marcouch. Hij wees op het belang van ‘de vrijheid om te zijn wie je bent, en te zeggen wat je denkt’. ”Te vaak maken we mee dat de grote ‘wij’ wegkijkt.’’

 

Theme picker