Nieuws

 

InDifferent

InDifferent

Diversiteit, inclusie en respect op school

Afgelopen vrijdag, 11 december, kleurde het Beekdal Lyceum paars. Niet alleen door de posters, vlaggetjes en spandoeken waarmee de school was versierd maar ook door de paarse kleding die leerlingen droegen op deze Paarse Vrijdag.

De actiedag, om aan te geven dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is of op wie die verliefd wordt, werd georganiseerd door Beekdaljongeren die zich hebben gegroepeerd onder de naam InDifferent.

Respect
InDifferent is een community van leerlingen en docenten op verschillende middelbare scholen in Arnhem. Het doel is om diversiteit, inclusie en respect op scholen op een leuke manier bespreekbaar te maken zodat een tolerantere sfeer wordt bevorderd. Ook wil InDifferent onderling contact tussen leerlingen en een positieve sociale omgeving stimuleren.

Veilige en prettige omgeving
De InDifferent-groep op het Beekdal Lyceum bestaat vooralsnog uit tien leerlingen en een docent. Zij komen elke drie weken bijeen en bespreken dan actuele maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken met betrekking tot diversiteit en respect op school. Zij willen de school tot een veilige en prettige omgeving maken waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is. 

Dorenweerd College
InDiffeent is anderhalf jaar geleden opgericht op het Dorenweerd College. In korte tijd groeide de groep uit tot meer dan 80 leerlingen en bleek het een positief effect te hebben op zowel individuele leerlingen als de sfeer in de school. Daarom heeft InDifferent besloten om een stichting te worden die met alle scholen in de regio Arnhem wil samenwerken. 

Alle Arnhemse scholen
Inmiddels zijn er – naast het Beekdal  Lyceum - ook op het Montessori College en het Stedelijk Gymnasium InDifferent-groepen opgestart. En als het aan burgemeester Marcouch ligt doen alle Arnhemse scholen binnenkort mee. 

Activiteiten
Om leerlingen van de deelnemende scholen met elkaar in contact te brengen organiseert InDifferent een uitgebreid programma aan activiteiten, in samenwerking met verschillende Arnhemse culturele instellingen. Verschillende keren per maand kunnen deelnemers gratis of voor een klein bedrag deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, waarbij kunst, taal en de ontmoeting tussen leerlingen centraal staat.

Meer informatie is te vinden op InDifferent.nl.
Contactpersoon voor InDifferent op het Beekdal is Lobke Koster Oosterbaan, docent Engels. 

 

Theme picker