Maak kennis met het Beekdal Lyceum

Maak jij binnenkort de overstap naar de middelbare school? Dan zoek je natuurlijk een school die bij jou past. Het Beekdal Lyceum is er voor iedereen die méér wil bereiken. Naast alle reguliere vakken volg je op onze school extra lessen sport of extra kunst- en cultuurvakken. Of je je nou wil ontwikkelen op het gebied van sport, zang, dans of kunst; bij ons krijgen jouw ambities alle ruimte.

 

Een uitdagend profiel in sport of cultuur 

Op het Beekdal Lyceum kies je in het eerste leerjaar voor een uitdagend profiel in de richting van sport of in de richting van cultuur. Je krijgt extra lessen binnen het door jou gekozen profiel, maar leert ook hoe je kunt samenwerken en hoe je soms moet doorzetten. Je ervaart hoe je kunt omgaan met druk én hoe je kunt leren van teleurstellingen. En dat helpt je weer om een prachtig havo- of vwo-diploma te halen. Bekijk hier hoe een lesrooster op het Beekdal Lyceum er uit ziet.

Verlengde brugperiode

De eerste twee leerjaren zitten alle leerlingen samen in de brugklas, dat noemen we de verlengde brugperiode. Op het Beekdal Lyceum zien we dat alle leerlingen, zowel havo-leerlingen als vwo-leerlingen, daarvan beter gaan presteren. En misschien ben je erg goed in wiskunde; in de brugperiode kun je dan extra aandacht schenken aan een vak dat je moeilijker vindt. Op het Beekdal Lyceum is er in de brugperiode veel aandacht voor jou. Twee uur per week overleg je samen met je mentor over wat voor jou de beste manier is om verder te komen.

Alles kan tijdens de Beekdagen

Het Beekdal Lyceum is niet alleen een school van weten, maar ook van kunnen. Van leren uit het boek én leren door te doen. Van leren in de klas én van leren buiten school. Drie keer per jaar doen we het lesrooster aan de kant en werk je samen met jouw klas (of andere leerlingen in school) aan projecten. Dat kan een theatervoorstelling zijn of misschien organiseer je wel een sporttoernooi.

Ervaring met het begeleiden van talenten

Als Topsporttalentschool (TTS) biedt het Beekdal Lyceum speciale faciliteiten voor topsporters. Samen met BVO Vitesse vormt het Beekdal Lyceum de Vitesse Voetbal Academie. Maar het draait bij ons niet alleen om voetbal, ook hebben volleyballers van Jong Oranje en talenten van de Handbal Academie bij ons op school gezeten. Daarnaast verzorgen wij in samenwerking met ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten de Vooropleiding Dans en Muziek. Kortom: wij hebben veel ervaring met het begeleiden van bijzondere talenten. Deze ervaring zet de school in voor alle leerlingen, dus ook voor jou!

Het Beekdal Lyceum door de ogen van onze leerlingen

Nog meer weten over het Beekdal Lyceum? In onderstaande video leggen vier van onze leerlingen samen met Alice Wolterinck, de belangrijkste kenmerken van onze school uit.

Kom je ook naar het Beekdal?

Wordt het Beekdal Lyceum jouw toekomstige middelbare school? Meld je dan hier aan.