Onderwijs

Het Beekdal Lyceum is een havo-vwo school met een tweejarige brugperiode. In de onderbouw kiezen leerlingen voor een sport- of een cultuurprofiel.

Als LOOT-school biedt het Beekdal Lyceum speciale faciliteiten voor topsporters. Samen met BVO Vitesse vormt het Beekdal  de Vitesse Voetbal Academie.  Daarnaast verzorgt het Beekdal Lyceum in samenwerking met ArtEZ Dansacademie de Vooropleiding Dans.

Het Beekdal Lyceum kiest ervoor het onderwijs voornamelijk klassikaal vorm te geven vanuit vakken-structuur.

In de loop van het schooljaar worden in de eerste twee leerjaren drie keer per jaar, en in leerjaar 3 twee keer per jaar, projectweken (Beekweken) georganiseerd waarin het leren thematisch is georganiseerd.

De school heeft heterogene brugklassen in leerjaar 1 en 2 om de definitieve keuze tussen havo of vwo nog twee jaar uit te stellen.