Nieuws

 

Motivatie binnenste buiten

Motivatie binnenste buiten

Lezing: hoe kan ik mijn kind helpen ontdekken wat hij/zij zelf wil?

Hoe zorg je ervoor dat jongeren gemotiveerd raken? Om naar school te gaan, te trainen, te leren, hun werk te doen? De een wil niets, de ander wil juist alles tegelijk maar kan niet kiezen. In de puberteit gaan jongeren geleidelijk ontdekken wat goed bij hen past. 

Na een geslaagde lezing door IrisZorg deze week nodigt de Denktank van het Beekdal Lyceum de ouders van leerjaar 2 & 3 (maar ook overige belangstellenden) van harte uit voor de laatste lezing van dit schooljaar: ‘Motivatie binnenste buiten’ door Miek Crouzen van Youngworks. 

Motivatie
Tijdens de interactieve lezing op dinsdag 29 mei, van 19:30 tot 21:00 uur in het Beekdal Theater, neemt Miek Crouzen u mee in het onderwerp motivatie en het belang om keuzevrijheid te ervaren, vooruitgang te boeken en betrokkenheid van anderen te voelen. 

Aanpak
Er wordt ingegaan op vragen als: hoe pak ik dat nu thuis aan met mijn kind? Hoe help ik mijn kind om in beweging te komen? We bespreken herkenbare situaties en geven concrete tips over hoe je het gesprek kunt aangaan met je kind over motivatie.

Eigen motivatie
Miek Crouzen zal, op basis van het boek motivatie binnenstebuiten, theorie rondom motivatie afwisselen met concrete voorbeelden en inspirerende filmpjes. Natuurlijk laat ze ook jongeren zelf aan het woord aan de hand van filmpjes. Ouders krijgen niet alleen inzicht in hoe motivatie werkt bij hun kind maar worden ook uitgedaagd om naar hun eigen motivatie te kijken. 

Opgeven
U kunt zich voor deze lezing vooraf aanmelden op socialmedia@beekdallyceum.nl. U hoeft in de onderwerpregel alleen maar aan te geven ‘Motivatie’ met daarachter het aantal personen dat komt.

Verleidingen voor jongeren

Verleidingen voor jongeren

Lezing door IrisZorg

De Denktank van ouders van het Beekdal Lyceum nodigt de ouders van leerlingen uit leerjaar 1 t/m 6 van harte uit voor de lezing ‘Verleidingen voor jongeren’ door Teun Ymker van IrisZorg. 

De interactieve lezing, die gaat over alcohol, drugs, gaming en social media, vindt plaats op dinsdag 24 april a.s. op het Beekdal Lyceum. De lezing start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur

In de lezing komen de volgende zaken aan de orde:

 • Verschillende middelen die gebruikt worden onder jongeren 
 • Wat doen deze middelen precies
 • Wat maakt ze aantrekkelijk 
 • Wat is middelenafhankelijkheid
 • Hoe ontstaat dit en wat kun je er aan doen?  
 • De aantrekkelijkheid van sociale media en online games
   

IrisZorg
De interactieve lezing wordt gegeven door Teun Ymker, adviseur bij IrisZorg. Hij geeft preventieve adviezen en begeleid mensen om afhankelijkheid van verslavende middelen tegen te gaan.

Aanmelden
U kunt zich voor deze lezing vooraf aanmelden via een e-mail aan socialmedia@beekdallyceum.nl
U hoeft in de onderwerpregel alleen maar aan te geven ‘Verleidingen’ met daarachter het aantal personen dat komt.

De Denktank hoopt u op 24 april te mogen verwelkomen!

 

Uitwisseling Arnhem-Valencia

Uitwisseling Arnhem-Valencia

Internationalisering


Zondag 15 april vertrekt een groep leerlingen van Vmbo 't Venster en vier leerlingen van het Beekdal Lyceum naar Valencia voor een internationale uitwisseling. Het thema van de reis naar the city of Arts and Science is 'Verbinding'. 

Leerlingen van verschillende Europese scholen zullen elkaar in Valencia ontmoeten en zo meer leren over elkaars taal, cultuur en levensstijl. 

De leerlingen verblijven in gastgezinnen en krijgen zo een unieke inkijk in het dagelijks leven van een Spaans gezin. 

Op het programma staat onder andere:

 • Rondleiding door Valencia
 • Bezoek aan Fallas Museum: expositie NINOT
 • Bezoek aan Imax Theater: film ‘Hemisferic’
 • Rapworkshop
 • Bezoek aan het Historisch Museum
 • Talenproject
 • Sport op het strand

 

Emma van Schadewijk tweemaal in finale

Emma van Schadewijk tweemaal in finale

Prinses Christina Concours 2018

Beekdal scholiere Emma van Schadewijk staat op zaterdag 21 april maar liefst twee keer in de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours 2018 in Den Haag. De 14-jarige celliste zal zowel als soliste als met Trio Diotiman haar opwachting maken in de finale. Afgelopen zaterdag verkoos niet alleen de jury haar twee keer tot finaliste, ook het zaalpubliek beloonde haar in de halve finale tweemaal met de publieksprijs.

In de afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar) uit het hele land meegedaan aan de voorselecties van het Prinses Christina Concours. Op 28 januari won Emma de voorronde ‘Oost’ in Enschede. De 26 winnaars uit de voorrondes streden afgelopen zaterdag in de halve finale voor een plek in de Nationale Finale.

Acht finalisten
Uiteindelijk  koos de jury, bestaande uit Michel Dispa (voorzitter), Feyo Sickinghe (secretaris), Mathieu van Bellen, Daria van den Bercken, Quirijn van den Bijlaard, Arno Bornkamp en Ruud van der Meer,  acht finalisten uit voor de Nationale Finale. Daaronder Emma van Schadewijk en Trio Diotimade, waarvan Emma deel uit maakt.

Publieksprijs
Het publiek kende zowel aan Emma als aan het Trio Diotimade de publieksprijzen toe. De celliste won daarmee twee keer een middag les bij een Nederlandse musicus naar keuze.

Fotocredits: Majanka Fotografie

ENSAMMEN

ENSAMMEN

Een film over kiezen voor jezelf of voor elkaar

Jip Roemaat en Bogi Bakker (6 vwo) hebben als profielwerkstuk de film ‘Ensammen’ gemaakt. Vorige maand ging Ensammen in Focus filmtheater Arnhem in première. De film kreeg daar zulke lovende kritieken dat deze inmiddels door drie filmfestivals is geselecteerd.

"A young woman struggles to cope with crippling anxiety.  Her new friend, Sverre, doesn't seem to mind her social irregularities even if he is at times oblivious to the darkness that consumes her.  Ensammen perfectly depicts the frightening confusion of anxiety and an unspoken yearning for companionship. Balanced with the hopeful optimism of an unexpected friendship, this story is executed with quality acting and uncomplicated storytelling.  The result is an understanding for the all-too-common social isolation felt by a generation consumed by social media. "

Amy Peterson, Manifesto Film Festival