Leren op afstand & de sociale media

Online fatsoensregels van toepassing

We leven in een verwarrende periode. Scholen dicht, niet bij je vrienden of vriendinnen op bezoek kunnen, steeds maar binnen zitten en afhankelijk zijn van je computer en je mobiel voor je sociale contacten. Hoe doe je dat netjes en zorgvuldig. Hoe kun je je eigen ei kwijt zonder de ander tegen de haren in te strijken?

Ook online zijn de algemene fatsoensregels en ook de schoolregels van het Beekdal Lyceum van toepassing.

De belangrijkste punten:

• Er wordt niet gepest (zie de afspraken in het Pestprotocol).
  • Ieders vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd. Dit betekent ook dat er verantwoord omgegaan wordt met deze vrijheid en dat anderen niet worden beledigd, bedreigd of gediscrimineerd.
  • Iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij schrijft of plaatst en kan daarop worden aangesproken.
  • Dat geldt ook voor het delen en verspreiden van een uiting van een ander.
  • Ieders privacy wordt te allen tijde gerespecteerd.
  • Informatie over of van derden wordt alleen verspreid als die derden daar toestemming voor hebben gegeven.
  • Er worden geen berichten geplaatst die het imago van leerlingen, ouders/verzorgers, medewerkers van de school of de school zelf kunnen schaden.
  • Bij een klacht over een uiting op sociale media, die betrekking heeft op de school, en/of bij overtreding van deze afspraken, heeft de school het recht op te treden.

Wil je hier meer over lezen, check dan het volledige Protocol Sociale Media.

Sluiting Beekdal Lyceum

Update: 24 maart 2020, 15:00 uur

Omdat wij tot mei geen schoolexamens meer afnemen, sluit het Beekdal Lyceum vanaf vandaag haar deuren minimaal tot en met​ 6 april a.s.

Uiteraard gaan onze inspanningen om afstandsleren verder invulling te geven gewoon door. Alle medewerkers werken vanuit huis verder en zijn digitaal bereikbaar.

De schoolleiding blijft ook bereikbaar via: info@beekdallyceum.nl.

Rector Beekdal Lyceum

Centrale eindexamens gaan niet door. PTA's in mei

Update: 24 maart 2020, 11:00 uur

De centrale eindexamens voor middelbare scholieren gaan dit jaar niet door, heeft minister Slob in overleg met onderwijsvertegenwoordigers vanmorgen besloten. Scholen moeten op basis van de schoolexamens (SE) gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Het besluit volgt op de aangescherpte coronamaatregelen.

De voor deze week geplande PTA-toetsen (SE) op het Beekdal Lyceum komen daarmee te vervallen en schuiven door naar de maand mei.

De eindexamenkandidaten van het Beekdal en hun ouders worden per mail nader ingelicht..

Brief van minister Slob | Gewijzigde aanpak eindexamen 2020

Klik voor de volledige brief

Géén PTA-toetsen op dinsdag 24 maart

Update: 23 maart 2020, 23:20 uur

De PTA-toetsen 5 havo Engels en 6 vwo wiskunde a, b, c op dinsdag 24 maart gaan niet door! De ontwikkelingen van maandagavond 23 maart zorgen ervoor dat wij morgen helaas geen schoolexamen kunnen afnemen. We hebben deze beslissing genomen in overleg met de andere Quadraamscholen.

We nemen zo snel mogelijk een besluit over het doorgaan van de geplande PTA-toetsen op de andere dagen.

De betrokken leerlingen en hun ouders ontvangen vannacht nog een mail met een toelichting.

Rector Beekdal Lyceum

Afname PTA-toetsen en andere onderdelen schoolexamen

Update: 18 maart 2020, 16:45 uur

Scholen mogen de komende weken weer PTA-toetsen en andere onderdelen van het schoolexamen afnemen. Dit geldt alleen voor leerlingen die dit schooljaar nog eindexamen gaan doen in een of meerdere vakken en daar fysiek toe in staat zijn.

PTA-toetsen worden weer afgenomen vanaf dinsdag 24 maart

De eindexamenkandidaten en hun ouders worden per mail nader ingelicht.

Theme picker