Nieuws

 

KEC festival 3, 4 en 6 april

KEC festival 3, 4 en 6 april

Kom vooral kijken, horen en voelen!

Op 3,, 4 en 6 april vindt het jaarlijkse Kunst Examen Cultuur Festival plaats. Een week waarin de bovenbouw leerlingen van Beeldende Vorming, Drama en Muziek laten zien en horen wat zij gewoonlijk verborgen houden .... of niet?

Maandag 3 april

 18:45 uur - show Beeldende Vorming 5h en 6v, atrium

 19:30 uur - voorstelling 6v, theaterzaal

Dinsdag 4 april

18:45 uur - show Beeldende Vorming 5h en 6v, atrium

19:30 uur - eenakters 5h en 5v, theaterzaal

Donderdag 6 april

 19:00 uur - muziekoptredens 4h/v, theaterzaal

20:00 uur - muziekoptredens 5/6h/v, theaterzaal

Wij hopen jullie van harte te ontvangen op het KEC festival. De toegang is gratis.

Speeddaten met professionals

Speeddaten met professionals

Weet jij al wat je wilt worden?

Op donderdag 16 maart gingen havo- en vwo-leerlingen van het Beekdal Lyceum, Candea College, Liemers College, Lorentz Lyceum, Olympus College en het Stedelijk Gymnasium Arnhem in gesprek met zo’n 70 professionals uit verschillende werkvelden. Van diëtist tot juriste en van brandweerman tot levensmiddelentechnoloog! 

 Van oriënterende leerlingen, die nog aan het begin van hun beroepskeuzetraject staan, tot goed voorbereide jongeren die al met specifieke vragen aan de tafels zaten. Aan de schorre stemmen van de professionals was te horen dat zij flink wat gesprekken voerden.

Professional Jan Verhagen zei: “Nog nooit zoveel leerlingen gesproken tijdens het speeddaten. Dat ik op mijn 74e nog zoveel enthousiaste jongelui mag laten kennismaken met de archeologie!”  

Doel van de speeddate-avond was de jongeren een beter beeld te geven van hun mogelijkheden in de maatschappij. Veel jongeren stoppen al in het eerste jaar van hun studie. “Vaak omdat zij de voor hen verkeerde studierichting hebben gekozen”, zegt de organisatie.  

Het speeddaten werd georganiseerd door de Rotaryclubs Arnhem-IJssel, Duiven & Zevenaar in samenwerking met de zes scholen.   

voorstelling "Delusion"

voorstelling "Delusion"

Een ware verrassing!

Woensdag 15 maart zagen onze v4 KuA leerlingen de voorstelling Delusion in het Stadstheater Arnhem: een crossover van theater, dans, hiphop en beeldende kunst. De leerlingen waren verrast door de optische effecten in combinatie met de energieke dans. 

Eindexamenklassen KuA

Eindexamenklassen KuA

Kunst beleven in Amsterdam

Ter voorbereiding op het eindexamen Kunst Algemeen (KuA) bezochten onze leerlingen van H5 en V6 op dinsdag 7 maart Amsterdam. We begonnen de dag in het Moco Museum, een populair museum met aansprekende werken van moderne en hedendaagse kunstenaars, helemaal passend binnen de massacultuur. In de middag bezochten we het Paleis op de Dam, het voormalige Stadhuis van Amsterdam in de 17e eeuw, om hun kennis over de burgerlijke cultuur in de 17e eeuw nog even op te frissen. Het was een super leuke dag!

Valentijnsdag

Valentijnsdag

Hangt er liefde in de lucht?

Het is weer Valentijnsdag en dit is natuurlijk gevierd!  Vandaag werden meer dan 200 rozen en (anonieme) kaartjes uitgedeeld aan leerlingen en personeel. Het was een groot succes!! 

Dit allemaal dankzij de Cultuurraad. Zij zijn de afgelopen maand druk bezig geweest met het voorbereiden van de rozenactie en hebben er iets moois van gemaakt.

Theme picker