Nieuws

 

KEC festival 2019

KEC festival 2019

Inspirerend examenwerk 

Op 2, 3 en 4 april is er op het Beekdal Lyceum weer het jaarlijkse K(unst) E(xamen) C(ultuur) Festival. Leerlingen met de kunstvakken drama, muziek en beeldende vorming in hun examenprofiel presenteren zich dan op school met hun artistieke werk.

Dinsdag
Het festival opent op dinsdag 2 april om 19.00 uur (inloop vanaf 18:30 uur) met de expositie van examenwerk beeldende vorming door 5 havo- en 6 vwo-leerlingen, met als thema: ‘Verbaas me’. Om 20.00 uur is er de eigen gemaakte theatrale voorstelling ‘The Hateful8’ door leerlingen uit 6 vwo. 

Woensdag
Op woensdag 3 april om 19.30 uur worden er drie theatrale examenproducties gepresenteerd, ‘Zo zou ik mezelf niet willen omschrijven’, ‘Nacht Vlucht’ en ‘De Onrendabelen’, gespeeld door leerlingen uit 5 havo en 5 vwo.

Donderdag
Het festival wordt donderdagavond afgesloten met muziekpresentaties door leerlingen uit 4 & 5 havo, en 4, 5 & 6 vwo. Het thema van de avond is ‘The British Invasion’; Engelse popmuziek uit de jaren '60,'70 en '80.

Dinsdag 2 April

EXPOSITIE EXAMENWERK BEELDENDE VORMING
5 HAVO | 6 VWO

19:00 uur – Atrium (inloop vanaf 18:30 uur)
‘Verbaas me’


THEATRALE PRESENTATIE DRAMA
6 VWO

20:00 uur – Beekdal Theater
 ‘The Hateful8’

   ----------------------

WOENSDAG 3 APRIL

THEATRALE PRESENTATIES DRAMA
5 HAVO | 5 VWO

19:30 uur - Beekdal Theater
‘Zo zou ik mezelf niet willen omschrijven’

20:15 uur - Beekdal Theater
 ‘Nachtvlucht’

21:00 uur - Beekdal Theater
 ‘De Onrendabelen’

 ----------------------


DONDERDAG 4 APRIL

EINDPRESENTATIES MUZIEK
4 HAVO | 4 VWO
5 HAVO | 5 & 6 VWO

19:30 uur - Beekdal Theater
‘The British Invasion’ 
    Engelse popmuziek uit de jaren  '60,'70 & '80

 

Vrijwilliger Open Leercentrum

Vrijwilliger Open Leercentrum

Met spoed gezocht

Vind je het leuk om met pubers te werken? Houd je van boeken en van informatieverstrekking aan jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou om als vrijwilliger ons team in het Open Leercentrum (OLC) van het Beekdal Lyceum te versterken op donderdag- en vrijdagochtend van 08:00 tot 12:00 uur.

Het OLC is elke dag geopend tussen 8 en 16 uur. In deze periode kunnen leerlingen gebruik maken van de werkruimte met daarin computers, werktafels, boeken en een leeshoek. Het OLC is een dynamische werkomgeving waarbij je zowel met de leerlingen te maken hebt als met docenten en onderwijsondersteunend personeel. 

Taken
Je taken bestaan uit het uitlenen van laptops en boeken, en het ondersteunen van leerlingen in de leeftijd van 12 tot ongeveer 18 jaar. Tot die taken behoort ook het helpen zoeken op internet. De OLC-vrijwilliger ondersteunt de OLC-medewerker bij het verrichten van de dagelijkse werkzaam-heden. 

De school
Het Beekdal Lyceum biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs aan leerlingen op havo/vwo-niveau. Wij profileren ons met het aanbieden van extra sport en cultuur en ruimte te bieden aan ieders talent. Als Topsport Talent School en als partner van ArtEZ Dansacademie biedt het Beekdal Lyceum speciale faciliteiten voor topsporters en dansers. 

Aanmelden
Graag je brief met cv mailen aan Carolien Zimmerman, managementassistente:  c.zimmerman@beekdallyceum.nl

 

Een puber in huis? Hoe houden we het gezellig.

Een puber in huis? Hoe houden we het gezellig.

Lezing door puberexpert Marina van der Wal

Praten met pubers lijkt wel een vak apart. ‘Ben ik nou gek of hoe zit het?’, is een veel gehoorde vraag van ouders met pubers. Met het bereiken van de puberleeftijd, lijken de mogelijkheden om contact met je puber te hebben sterk te veranderen. Je dient rekening te gaan houden met nieuwe ervaringen en stemmingswisselingen. De vraag is: ‘Hoe houden we het gezellig?”

Op dinsdag 26 maart spreekt Marina van der Wal  - zelf moeder van 2 pubers, opvoeddeskundige bij het tv-programma ‘Koffietijd’ en co-auteur van 'Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek' -   exclusief voor de ouders van het Beekdal Lyceum over het opvoeden van pubers. Zij doet dat op uitnodiging van de Denktank van ouders van het Beekdal.

Luis in de pels
Eén van de bezoeksters die eerder een bijeenkomst op het Beekdal bezocht: ‘Ik dacht even dat ik echt in het theater was. Dit is bijna een one-woman show! Marina is een luis in de pels, met een knipoog en altijd respectvol. Heel erg leuk!’ 

Grenzen stellen
Van der Wal: ‘Het is fijn als mensen plezier hebben deze avond. Maar laat ik duidelijk zijn: opvoeden gaat ook over het stellen van grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent. En ook dat thema komt aan bod.’

Aanmelden
U kunt zich - alleen als ouder van een leerling op het Beekdal Lyceum -  voor deze lezing aanmelden via de speciale inschrijfpagina van Marina van der Wal. U ontvangt na aanmelding per mail uw e-ticket.

De Denktank van het Beekdal Lyceum hoopt u op 26 maart a.s. om 20:00 uur in het Beekdal Theater te mogen verwelkomen.