Vrijwilliger Open Leercentrum | Topsport & Dans

Met spoed gezocht

Vind je het leuk om met pubers te werken? Houd je van boeken en van informatieverstrekking aan jongeren, en heb je affiniteit met sport en/of dans? Dan zijn wij op zoek naar jou om als vrijwilliger voor vier dagdelen per week ons team in het Open Leercentrum (OLC) en op de afdeling Topsport en Dans te versterken. ​

Het OLC is elke dag geopend tussen 8:00 en 16:30 uur. In deze periode kunnen leerlingen gebruik maken van de werkruimte met daarin computers, werktafels, boeken en een leeshoek. De afdeling Topsport en Dans biedt topsport- en danstalenten speciale studiefaciliteiten zodat zij hun schoolopleiding en sport of dans op een verantwoorde wijze kunnen combineren

Taken
Als OLC-vrijwilliger ondersteun je de OLC-medewerker bij het verrichten van de dagelijkse werkzaamheden. Dit bestaat uit het uitlenen van laptops en boeken, en het ondersteunen van leerlingen in de leeftijd van 12 tot ongeveer 18 jaar. Als surveillant op de afdeling Topsport en Dans houd je toezicht op topsport- en dansleerlingen in diezelfde leeftijdscategorie die in de studieruimte aan het werk zijn.

De school
Het Beekdal Lyceum is een havo-vwo-school met een brede brugperiode havo/vwo. In de onderbouw kiezen leerlingen voor een sport- of een kunst- en cultuurprofiel.
Als Topsport Talent School en als partner van ArtEZ Dansacademie biedt het Beekdal Lyceum speciale faciliteiten voor topsporters en dansers.

Informatie/aanmelden
Voor vragen en aanmelden kun je je richten tot Carolien Zimmerman, managementassistente, c.zimmerman@beekdallyceum.nl
Uiterste aanmelddatum: 14 augustus 2020

Belangrijke afspraken

Covid

Na tweeënhalve maand van thuisonderwijs is vandaag ook het Beekdal Lyceum weer open gegaan.

Het is op school wel iets anders dan vóór de coronacrisis: iedereen moet anderhalve meter afstand houden, leerlingen mogen hun kluisjes niet gebruiken en de kantine blijft dicht. Wie de school via de fietsenkelder binnen komt moet eerst zijn handen desinfecteren.

De belangrijkste afspraken nog even op een rijtje:

Beekdal Lyceum in juni weer open!

Update: 21 april 2020, 20:00 uur

Vanaf 2 juni 2020 zal het Beekdal Lyceum weer beperkt geopend zijn voor onderwijsactiviteiten in een kleinschalige setting. Na de meivakantie besluiten we op welke wijze het onderwijs vorm gaat worden gegeven.

Vanaf dinsdag 7 mei worden voor de eindexamenklassen de laatste schoolexamens afgenomen. Dit gebeurt deels op school in een kleine setting en deels digitaal. Leerlingen en ouders worden via de mail op de hoogte gehouden. De school is bereikbaar via het mailadres: info@beekdallyceum.nl.

Niels van der Graaff
Rector Beekdal Lyceum

Beekdal-leerlingen brengen ‘coronade’

80-jarige Arnhemse in het zonnetje gezet

Ze moest er een traantje bij wegpinken, de Arnhemse Wil Fiege, toen vier leerlingen van het Beekdal Lyceum gisterenmiddag opeens voor haar deur stonden om haar met een heuse ‘coronade’  - een serenade in coronatijd –   te feliciteren met haar 80e verjaardag. Muziekdocent Ewout Dercksen blies ook zijn partijtje mee.

Het verzoek om de jarige Wil Fiege in Arnhem muzikaal in het zonnetje te zetten komt uit Amsterdam. In deze tijd van ‘social distancing’ bedacht Monica van Koppenhagen in de Amsterdamse wijk De Pijp de ‘coronade’. Een serenade tijdens corona om jarige mensen in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken met een mooi en liefdevol gebaar.

Tot tranen tot geroerd
Bij een aantal jarigen in haar Amsterdamse buurt leverde dat geslaagde optredens op. Zowel de muzikanten als de jarigen genoten volop. “Overal gingen ramen en deuren open, mensen zongen mee en anderen waren tot tranen toe geroerd”, aldus initiatiefneemster Monica van Koppenhagen. “Zo mooi! En dus willen we ermee door.”

Beekdal benaderd
Dat voornemen leidde Monica ook naar Arnhem. De moeder van haar vriendin woont in Vredenburg en was afgelopen week jarig. Omdat dit speciale moment door de coronacrisis nu niet in groot gezelschap gevierd kon worden, ging Van Koppenhagen voor haar vriendin op zoek naar muzikale jongeren in Arnhem die Wil Fiege alsnog feestelijk in het zonnetje zouden kunnen zetten. Via internet kwam ze uit bij het Beekdal Lyceum en benaderde de muziekdocenten van school.

Onvergetelijk
Een oproep van het Beekdal aan de leerlingen op Instagram en Facebook, leverde onmiddellijk aanmeldingen op bij muziekdocent Ewout Dercksen.  Gisterenmiddag was het zover. Met de Eurovisie tune, het nummer ‘Happy’ en natuurlijk een ‘Lang Zal Ze Leven’, beleefde Wil Fiege een onvergetelijke muzikale tractatie.

Theme picker