Nieuws

 

Ben jij oud-leerling? Kom naar de terugkomavond!

Ben jij oud-leerling? Kom naar de terugkomavond!

Praat bij en geef voorlichting over je studie

Op vrijdag 23 november is er op het Beekdal Lyceum weer de terugkomavond voor oud-leerlingen. We zijn namelijk ontzettend benieuwd hoe het nu met je gaat! Ook zijn we erg benieuwd naar je vervolgstudie of misschien wel je baan.   

Niet alleen horen we graag hoe het je daarin vergaat, we zouden het ook geweldig vinden als jij als ervaringsdeskundigen onze huidige examenleerlingen daarover iets zou willen vertellen. We denken dan aan zaken als: 

 • De introductie en het leren kennen van nieuwe mensen
 • De werkwijze op een hbo-opleiding of op de universiteit
 • Of het allemaal zo is zoals je dacht op grond van de voorlichting die door de instellingen gegeven is
 • Wat de verschillen zijn met de middelbare school
 • Of je dingen gemist hebt hier op school waarvan je merkt dat je ze nu nodig hebt
 • Hoe het is om naar een nieuwe stad te gaan en/of op kamers te gaan wonen
 • Waaruit je studie inhoudelijk en praktisch bestaat
 • Een overstap naar een andere opleiding
 • Stages, masters, etc. 


Ook wanneer je een tussenjaar hebt gedaan, hebt gewerkt of naar het volwassenonderwijs bent gegaan, of nog wat anders aan het doen bent, hopen we dat je daarover wil komen vertellen. Er zijn zoveel mogelijkheden en zoveel onbekende dingen voor de huidige examenleerlingen.

Programma

 • Vanaf 18.00 uur staan er soep en broodjes voor jullie klaar op school en kan uitgebreid bijgepraat worden. 
 • Tussen 19.00 uur en 20.30 uur zijn er 2 rondes van 45 minuten waarin per ronde een aantal studenten binnen hetzelfde interessegebied wat vertellen over hun opleiding, gemeenschappelijke en specifieke vaardigheden, activiteiten. 
 • Van 20.30 tot 21.00 uur kunnen leerlingen in het atrium nog vragen stellen over een andere opleiding of verder met jou doorpraten. Dit alles onder het genot van een frisdrankje en een knabbeltje.


Examenleerlingen
De huidige leerlingen uit 4 & 5 havo en 5 & 6 vwo zijn aanwezig en tekenen zich in voor een bepaald interessegebied. We zullen jullie tijdig laten weten welke combinaties we maken per interessegebied (afhankelijk van jullie deelname) en hoeveel leerlingen je kunt verwachten per ronde. 

Meld je aan
Laat zo spoedig mogelijk weten of je komt op 23 november a.s. om wat te vertellen en/of vragen te beantwoorden over je opleiding, tussenjaar etc.  Informeer bij je opleiding of je studiepunten kunt krijgen voor het geven van een presentatie. Het kan zijn dat we het programma of de tijden wat moeten aanpassen, maar dat hoor je dan nog wel.

Gegevens
Graag de volgende gegevens aan ons doorgeven: 

 • Je naam: 
 • Oud-leerling van de afdeling havo|vwo
 • Ik kom wel|niet naar de terugkomavond op 23 november a.s.om wat te vertellen over de opleiding en vragen te beantwoorden.
 • Mijn telefoonnummer:
 • Momenteel doe ik de volgende studie:
 • Aan de instelling:
 • In de plaats:
   

Mail je gegevens zo spoedig mogelijk, maar het liefs voor 10 oktober, naar:  a.rijsdijk@beekdallyceum.nl

Foto: Studiekeuze 123
 

Beekdal Lyceum lanceert app

Beekdal Lyceum lanceert app

Download hem nu!

Een jaar na de introductie van de nieuwe huisstijl en de nieuwe website presenteert het Beekdal Lyceum nu ook de Beekdal app voor iOS en Android.

De app biedt leerlingen, ouders en  medewerkers van het Beekdal Lyceum een handige verzamelplaats voor de belangrijkste pagina’s en snelkoppelingen op de website. Vooralsnog geen technisch hoogstaande functies maar wel een snelle toegang tot het nieuws, de jaarplanning, lestijden, de plattegronden en de inlogschermen voor Magister, Itslearning en Office 365 bij elkaar.

Wat zit er allemaal in de Beekdal-app
•    Nieuws
•    Jaarplanning 
•    Office 365
•    Magister
•    Itslearning
•    Aura
•    Lestijden
•    Infogids
•    Downloads
•    Plattegronden
•    Reiswijzer
•    Sociale media

Uitbreiding
Houd de app gedurende het schooljaar in de gaten want we gaan proberen deze verder uit te breiden. Graag horen we wat jullie verder in de app zouden willen hebben.

Download de Beekdal app


App Store


Google Play

 

Jury Excellente Scholen komt naar Beekdal Lyceum

Jury Excellente Scholen komt naar Beekdal Lyceum

Maatwerk excellentie?

Op 4 oktober bezoekt de jury Excellente Scholen het Beekdal Lyceum. De jury beoordeelt scholen met bijzondere kwaliteiten of juist scholen die zich onderscheiden met een specifiek profiel. Donderdag bekijkt de jury hoe het Beekdal zijn ambitie met betrekking tot ‘Maatwerk’ voor leerlingen vormgeeft en op welke wijze de school deze ambitie wil vergroten.

De jury wordt tijdens het bezoek begeleid door twee Beekdal-leerlingen en rond de middag wordt een gesprek gevoerd met ouders van wie het kind te maken heeft met Maatwerk. Verder spreekt de jury met docenten, mentoren, projectleiders en de coördinatoren van Maatwerk, Formatieve klassen en Topsport, Dans & Muziek. 

Uitgedaagd
Voor het Beekdal is meedoen aan het traject Excellentieprofiel spannend en uitdagend. “Je bent als school trots op je onderwijsconcept en de resultaten, en dan is het ook leuk om dat te laten zien en daarover in gesprek te gaan. Met de feedback van de jury word je extra uitgedaagd om aan de slag te gaan met verdere verbeteringen”, aldus Alice Wolterinck, rector ad interim van het Beekdal. “Het predicaat Excellentie zou mooi zijn, maar het gaat ons er vooral om nog beter worden.”

Januari
De jury adviseert in het najaar de Inspecteur-generaal van het Onderwijs welke scholen in aanmerking komen voor een predicaat Excellentieprofiel. In januari 2019 krijgt het Beekdal de uitslag te horen.

 

Topsport & onderwijs

Topsport & onderwijs

Nieuwe overeenkomst getekend

Het Beekdal Lyceum, vmbo ’t Venster, Rijn IJssel, HAN en de Radboud Universiteit hebben een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Sportcentrum Papendal. Daarmee zijn topsporters tot en met de Olympische Spelen in 2020 verzekerd van optimale ondersteuning en maatwerkoplossingen op het gebied van onderwijs.

Maatwerk
Het Beekdal Lyceum en ’t Venster bieden fulltime Papendal-sporters een onderwijsprogramma dat zoveel mogelijk is afgestemd op het topsportprogramma. Denk bijvoorbeeld aan een flexibel lesrooster, de mogelijkheid om gespreid eindexamen te doen of examentrainingen in vakanties.

Diploma
Iedere topsportcarrière komt een keer ten einde. Daarom is het van groot belang dat een topsporter ook werkt aan zijn maatschappelijke carrière en een diploma behaalt. Toch blijft de combinatie van topsport en onderwijs een lastige, want met twee trainingen per dag kunnen topsporters niet het volledige onderwijsprogramma volgen. Daarom werkt Papendal al jarenlang samen met een aantal onderwijsinstellingen waaronder de twee Quadraam-scholen.

Samenwerking
Op 27 september 2018 werd de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, die loopt tot eind september 2020, ondertekend op Papendal. Directeur van Sportcentrum Papendal, Jochem Schellens, is verheugd: “Voor onze topsporters is deze verlenging heel goed nieuws. De combinatie topsport en studie blijft nog altijd uitdagend, maar zou zonder deze samenwerkingen niet mogelijk zijn. De afgelopen jaren is het partnership met de onderwijsinstellingen steeds beter geworden. We kijken er dan ook naar uit om de succesvolle samenwerkingen de komende jaren voort te zetten en uit te bouwen.”

 

Nooit meer een boete van het OLC

Nooit meer een boete van het OLC

Gebruik de app

Het Open Leercentrum van het Beekdal Lyceum maakt gebruik van het mediatheekprogramma Aura Online. Via Aura Online kunnen boeken niet alleen online worden gereserveerd maar kunnen geleende exemplaren ook eenvoudig worden verlengd. Handig! Want zo voorkom je boetes.

Naast reserveren en verlengen kun je via Aura Online ook zoeken naar een bepaalde titel, kun je je leenhistorie bekijken, kun je een boekrecensie schrijven en ontvang je een berichtje wanneer je reservering binnen is of wanneer je een boek moet inleveren. Je hoeft alleen maar een account aan te maken in Mijn AuraSpace en het is geregeld! 

App
Naast het onlineprogramma is ook de Aura Library App inmiddels flink populair. Zo kun je met de app op je smartphone of tablet in een handomdraai de uitleentermijn van geleende boeken verlengen en gelijk ook de nieuwste boekaanwinsten bekijken. Via pushberichten word je op de hoogte gesteld wanneer je gereserveerde boeken klaarliggen. 


Download de Aura Library App


App Store


Google Play