Brugklaskamp

Aan het begin van ieder schooljaar gaan alle brugklassen drie dagen op kamp. Dat is altijd erg gezellig en je leert je medeleerlingen goed kennen. 

Een fragment uit het verslag van Aniek en Axel over het brugklaskamp:

"Eindelijk het was zover, het brugklaskamp! Eerst anderhalf uur fietsen naar Beekbergen en toen we aankwamen kregen we een tent toegewezen. Je mocht groepjes maken met wie je in de tent wilde. Nadat we dat gedaan hadden gingen we allerlei spellen doen. We konden voetballen in zo’n grote  bubbelbal, frisbeeën en we deden boter-kaas-en-eieren in het groot. Dat was leuk! 

’s Avonds was er vossenjacht en daarna een superleuke disco! De volgende dag na het ontbijt (we aten steeds buiten aan van die lange tafels) fietsten we naar Het Klimbos. Daar hebben we kratten stapelen gedaan, waarbij je zelf bovenop de toren moest blijven staan. Hartstikke eng en wiebelig zo hoog! Maar je zat wel vast aan een lijn. Na het Klimbos was er een lekkere bbq en daarna deden we levend stratego. Aan het einde van de avond hebben we gezellig warm bij het kampvuur gezeten en liedjes gezongen."


Ik ben hier met mensen die dezelfde interesses hebben als ik
Tijn cultuurklas

In groep 7 wist ik al dat ik naar het Beekdal wilde. Dit leek me zo'n leuke school en dat is het ook! lk heb het cultuurprofiel gekozen en ik krijg meer cultuurvakken dan ik had gehoopt: drama, muziek en beeldende vorming. Eindelijk zit ik in een groep met mensen die dezelfde interesses hebben als ik. Op de basisschool hoorde ik vaak van kinderen in mijn klas: 'lk heb geen zin om te knutselen...' lk geloof heel erg dat alsje leerlingen laat doen wat ze leuk vinden, ze daardoor gemakkelijker leren. Dat geldt ook voor mijzelf. In de brugklas vond ik Frans en wiskunde best pittig omdat dat nieuwe vakken voor mij waren. Wat ik wil worden? lk zou heel graag het nieuws willen presenteren bij de tv. Misschien komt dat omdat mijn moeder bij de omroep werkt. Maar animaties maken op de computer lijkt me ook fantastisch!