Toetsweken en Beekdagen

Vier keer per jaar heb je een toetsweek. Na de eerste drie toetsweken volgen drie Beekdagen. Je werkt dan met jouw klas (of met andere leerlingen in school) aan projecten of je gaat op excursie. Die projecten kunnen gaan over verslaving, over liefde, maar het kan ook een theatervoorstelling zijn of een optreden in de B-Factor. Verder zijn er tijdens de Beekdagen vaak sportclinics en kunst– en cultuur workshops.

"Het Beekdal Lyceum is niet alleen een school van weten maar ook van kunnen. Van leren uit het boek en van leren door te doen!"

Ik wil van m'm hobby m'n werk maken, het liefst in Barcelona
Kaya 4vwo, Vitesse Voetbal Academie

Op de basisschool in groep 7 werd ik gescout tijdens voetbal. Toen werd ik uitgenodigd om eens bij Vitesse te trainen. Dat was een droom voor mij! Vitesse en het Beekdal werken samen, vandaar dat ik op deze school zit. lk heb ook gekeken bij de open dagen van het Olympus College maar zij hebben niet de begeleiding voor topsporters die het Beekdal biedt. lk heb zogenaamde 'topsport-uren'. Je zit tijdens die uren samen met andere sporters en je kunt vragen stellen aan docenten en je huiswerk maken. Andere topsporters volgen ook hun droom, ze willen de top bereiken. lk herken die gedrevenheid. lk  zit hier tussen gelijkgezinden. lk voel me ook heel erg op m'n gemak in mijn 'gewone' klas, ook al heb ik een ander leven dan mijn klasgenoten. lk heb heel veel vrienden. Voetbalvrienden van andere clubs en niet-voetballers. lk heb veel minder vrijetijd. Maar ik ben altijd bezig met mijn passie. lk geniet ervan als ik het veld op mag. lk wil alles zo goed mogelijk doen. Die mentaliteit heb ik nou eenmaal. Dat zit in m'n hoofd. Het zijn niet altijd de besten die het halen, maar wel degenen die er het meeste voor over hebben. lk heb er alles voor over. Geen drank en drugs voor mij. Soms roepen rokende jongeren naar me: 'moet je nou weer trainen, je hebt geen jeugd' terwijl ik denk: 'als je rookt heb je geen jeugd en je verkloot de rest van je leven'. In de derde heb ik het heel zwaar gehad met de combinatie sport en studeren. Mijn ouders vinden een havo-diploma ook goed, maar ik wil zo hoog mogelijk scoren. Gelukkig heb ik mensen om me heen die me helpen met plannen en regelen, zoals mijn ouders en mensen die me bijles geven en de topsportbegeleider hier op school. Als m'n voetbalcarrière niet lukt, ga ik fysiotherapie of economie studeren.