Topsport | Dans & Muziek TDM

Bij een bekende sporter in de klas? Dat kan zomaar! Veel leerlingen van onze school zaten bij Oranjehandbalkeepster Tess Wester of bij de Vitesse-spelers Enzo Cornelisse en Patrick Vroegh in de klas.

Vitesse kiest er al jaren voor om de jeugdspelers van de Vitesse Voetbal Academie op het Beekdal Lyceum naar school te laten gaan. Maar het draait bij ons op de afdeling TDM niet alleen om voetbal. We hebben ook de volleyballers van Jong Oranje, de talenten van de Handbal Academie en de dansers en musici van ArtEZ bij ons op school. En dan zijn er nog de talenten uit de regio die judoën, golfen, paardrijden, hardlopen, etc. Het Beekdal Lyceum is één van de 30 scholen in Nederland die jonge topsporters extra mogen helpen. Zonodig passen we het lesrooster voor ze aan en krijgen ze extra huiswerkuren. Ze kunnen dan veel trainen, maar daarnaast ook hun havo- of vwo-opleiding doen. Goede kans dus dat je op het Beekdal Lyceum bij een topsporttalent in de klas zit dat later naar de Olympische Spelen gaat of in het eerste van Vitesse of een andere profclub speelt. Kijk maar naar Tess, Enzo en Patrick.

Kaya: ‘In groep 7 werd ik gescout om bij Vitesse te komen trainen. Dat was een droom voor mij! Vitesse en het Beekdal werken samen, vandaar dat ik op deze school zit. Naast lessen in de gewone klas heb ik ook zogenaamde ‘topsport-uren’. Bij die uren zit ik samen met andere sporters en kan ik vragen stellen aan docenten en huiswerk maken. Ik voel me ook erg op m’n gemak in mijn ‘gewone’ klas, ook al heb ik een ander leven dan mijn klasgenoten. Ik heb veel minder vrije tijd maar ik ben wel altijd bezig met mijn passie. In de derde heb ik het zwaar gehad met de combinatie sport en studeren. Gelukkig helpen mensen om me heen me met plannen en regelen, zoals mijn ouders, mijn mentor, de docenten en de topsportcoördinator hier op school. Als m’n voetbalcarrière niet lukt, ga ik fysiotherapie of economie studeren.’


Meer weten?

Neem contact op met onze topsport-, dans en muziekcoördinator Joep.


Ik wil ontdekken wat dans betekent in de wereld

Kai 5havo, Vooropleiding Dans ArtEZ

Mijn wens is om uitvoerend danser te worden en later choreograaf. Ik dans al mijn hele leven. Op mijn vijfde begon ik met hiphop. Op mijn negende zag m’n moeder me alleen nog maar op m’n hoofd staan. Ik was altijd aan het draaien en breakdancen en deed toen auditie. Nu volg ik de Vooropleiding Dans bij ArtEZ en zo kwam ik ook op het Beekdal terecht. Ik woon in Deventer en de combinatie tussen dans, school en reizen is niet altijd gemakkelijk. Soms dansen we tot acht uur in de avond. Dus ik moet goed plannen. Mijn back-up plan is muziek. Ik heb dat daarom gekozen als eindexamenvak.