Huiswerkbegeleiding

Het Beekdal Lyceum biedt samen met Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen

Even voorstellen…
Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Ik ben Marit Averink en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de begeleiding vanuit Lyceo. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook langskomen of een afspraak met mij maken. Een goede samenwerking met school, leerling en ouder geeft de begeleiding een extra zetje naar succes. Elke leerling krijgt een passend plan en werkt onder begeleiding aan zijn/haar doelen. Mijn opleiding tot pedagoog heeft mij de mogelijkheid gegeven om snel te zien op welk gebied er ondersteuning nodig is. Samen met mijn team zet ik in op de zelfstandigheid van de leerling.

Effectiever huiswerk maken 
Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Dit doen we met onze Lyceo Leren Leren© methode; een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers. 
Lyceo biedt drie, vier of vijf middagen per week huiswerkbegeleiding aan. Dagen en tijden uiteraard in overleg. 

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles 
Naast huiswerkbegeleiding bieden wij ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor kinderen die moeite hebben met een specifiek schoolvak of achterlopen met de lesstof. Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert. 

Begeleiding van Lyceo in het kort
Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Tijdens het intakegesprek maken we samen een plan van aanpak, opgesteld aan de hand van de Studievaardigheden- en Motivatietest. Ook werken we samen met de school en hebben regelmatig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is. 

Meer informatie? 
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06 3511 4899 en per e-mail via: marit.averink@lyceo.nl

Op www.lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over onder andere onze werkwijze en tarieven.