Alpe d'Huzes 2024

Alpe d'Huzes 2024

Een verslag van Joep Timmermans


Na maanden van voorbereiding was het afgelopen donderdag 6 juni eindelijk zover. Met 8 helden zijn we van start gegaan in Alpe D’HuZes 2024 en niet onverdienstelijk, want aan het einde van de dag konden we maar liefst 30 beklimmingen noteren als team, hebben we veel geld opgehaald voor KWF kankerbestrijding, maar hebben we bovenal een geweldig mooie, indrukwekkende en onvergetelijke ervaring opgedaan. Bij mij staat dit in het geheugen gegrift.

Ik ben niet vanuit de liefde voor mijn vak in het onderwijs beland. Eigenlijk gebeurde dat min of meer bij toeval, maar al snel had ik in de gaten dat ik er wel op mijn plek was (en ben). Het is niet mijn passie om het verschil tussen ‘wordt’, ‘word’ en ‘Word’ uit te leggen, het is zeker wel mijn passie om de jeugd van nu voor te bereiden op de maatschappij van de toekomst.

Het is aan mij en aan ons om onze leerlingen voor te houden dat je in de maatschappij naar elkaar omkijkt, dat je in de maatschappij voor elkaar zorgt, dat je elkaar in de maatschappij helpt ook als daar niet direct een tegenprestatie tegenover staat. Hoe vet is het dat we dat met deze actie voor elkaar hebben gekregen.

Eerlijk is eerlijk, bij de helden die met ons mee waren zit dat in de basis al goed. Die kids snappen al hoe het werkt, reiken elkaar al de hand als dat nodig is. Samen hebben we toch weer veel bijgeleerd afgelopen week, weer een volgend stapje gezet, een stapje dat ik iedereen zou gunnen.

Dank voor de activiteiten die jullie georganiseerd hebben om geld op te halen, dank voor alle donaties, dank voor alle berichtjes en dank voor alle stille support. Krijg je volgend jaar de kans om je op te geven, grijp die dan met beide handen, want deze ervaring wil je voor geen goud missen.