Beekdal-leerlingen brengen ‘coronade’

80-jarige Arnhemse in het zonnetje gezet

Ze moest er een traantje bij wegpinken, de Arnhemse Wil Fiege, toen vier leerlingen van het Beekdal Lyceum gisterenmiddag opeens voor haar deur stonden om haar met een heuse ‘coronade’  - een serenade in coronatijd –   te feliciteren met haar 80e verjaardag. Muziekdocent Ewout Dercksen blies ook zijn partijtje mee.

Het verzoek om de jarige Wil Fiege in Arnhem muzikaal in het zonnetje te zetten komt uit Amsterdam. In deze tijd van ‘social distancing’ bedacht Monica van Koppenhagen in de Amsterdamse wijk De Pijp de ‘coronade’. Een serenade tijdens corona om jarige mensen in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken met een mooi en liefdevol gebaar.

Tot tranen tot geroerd
Bij een aantal jarigen in haar Amsterdamse buurt leverde dat geslaagde optredens op. Zowel de muzikanten als de jarigen genoten volop. “Overal gingen ramen en deuren open, mensen zongen mee en anderen waren tot tranen toe geroerd”, aldus initiatiefneemster Monica van Koppenhagen. “Zo mooi! En dus willen we ermee door.”

Beekdal benaderd
Dat voornemen leidde Monica ook naar Arnhem. De moeder van haar vriendin woont in Vredenburg en was afgelopen week jarig. Omdat dit speciale moment door de coronacrisis nu niet in groot gezelschap gevierd kon worden, ging Van Koppenhagen voor haar vriendin op zoek naar muzikale jongeren in Arnhem die Wil Fiege alsnog feestelijk in het zonnetje zouden kunnen zetten. Via internet kwam ze uit bij het Beekdal Lyceum en benaderde de muziekdocenten van school.

Onvergetelijk
Een oproep van het Beekdal aan de leerlingen op Instagram en Facebook, leverde onmiddellijk aanmeldingen op bij muziekdocent Ewout Dercksen.  Gisterenmiddag was het zover. Met de Eurovisie tune, het nummer ‘Happy’ en natuurlijk een ‘Lang Zal Ze Leven’, beleefde Wil Fiege een onvergetelijke muzikale tractatie.

Theme picker