Nieuws

 

Beekdaller Pepijn Vultink wint ‘Op weg naar Het Lagerhuis’ 2021

Beekdaller Pepijn Vultink wint ‘Op weg naar Het Lagerhuis’ 2021

Twee winnaars

Bij de televisiefinale van debatcompetitie Op weg naar Het Lagerhuis 2021 heeft een jury bestaande uit Lilianne Ploumen, Özcan Akyol en Natacha Harlequin, Beekdaller Pepijn Vultink (6 vwo) en Mariam Talim (Bertrand Russell College), uitgeroepen tot winnaars van de editie 2021.

  

Afgelopen zondagavond bracht BNNVARA de tien beste jonge debaters en de drie grootste speechtalenten van Nederland op NPO 2 samen voor de finale van ‘Op weg naar Het Lagerhuis’. En het werd een knallende finale.

Staat van het land
Met veel passie en enthousiasme gaven de scholieren in de uitzending hun visie op de staat van het land. Hebben jongeren nog vertrouwen in de overheid? Wat betekent de coronapandemie voor hun sociale leven, op het gebied van school en relaties? En is social media de redding of juist de kwaal in de lockdowntijden? 

BBB
Naast dit alles gingen de scholieren in een speciaal 10 tegen 1-debat de verbale strijd aan met BBB-kamerlid Caroline van der Plas over de vraag of inkrimping van de veestapel noodzakelijk is om het milieu te redden. 
  
Jury
De jury – bestaande uit PvdA-leider Lilianne Ploumen, advocaat Natacha Harlequin en schrijver en televisiemaker Özcan Akyol – beoordeelden de prestaties van de jongeren en riepen aan het einde van de avond zowel Pepijn Vultink als Mariam Talim uit als de beste debaters van 2021. 

Terugkijken
De finale van Op weg naar Het Lagerhuis 2021 is terug te kijken op NPO Start.


Bron: BNNVARA
 

Lees meer: Arnhemmer in finale ‘Op weg naar het Lagerhuis’

 

Theme picker