CKV festival 2021

Online vanaf 1 juni

Op 1 juni presenteren de leerlingen van 4 havo en 4 vwo het CKV festival 2021! Door de coronamaatregelen vindt het festival dit jaar echter alleen online plaats.

Alle leerlingen van havo en vwo volgen in het vierde leerjaar het vak culturele kunstzinnige vorming. Het is een éénjarig examenvak waarbij het accent ligt op kunst actief ervaren. Na eerst letterlijk kunst in hun omgeving te hebben verkend, verbreden de leerlingen hun ervaring door middel van workshops begeleid door professionals uit de kunst en kunstenaars.

Vijf disciplines
De leerlingen konden dit jaar deelnemen aan diverse workshops op het gebied van beeldende kunst, fotografie, dans, muziek en organisatie. Er werd fotografisch met licht en schaduw gespeeld, er werd gedanst, er werd ‘gedraaid’, er werd digitaal gecreëerd, getekend,  posters opgemaakt,  gefilmd, kleding werd - slow - ge- en vermaakt, en er werd georganiseerd en gepromoot.

1 Juni online
Hoe mooi was het geweest wanneer dit alles live met publiek in en rond het Beekdal gepresenteerd had kunnen worden. Gezien de aankomende versoepelingen kan dat hopelijk volgend jaar wél weer. Voor dit jaar is ervoor gekozen om alle resultaten van de workshops vanaf 1 juni  online te presenteren. Op beekdallyceum.nl zijn speciale CKV festival-pagina’s aangemaakt waarop vanaf die datum het door de leerlingen gecreëerde werk valt te zien en te horen.

BeekdalTube
Al het videomateriaal dat is gemaakt valt vanaf 1 juni te bekijken op BeekdalTube, het schoolkanaal op YouTube. De kijkjes achter de schermen bij de verschillende workshops die in de aanloop naar het online festival op Instagram werden gepost, zijn ook daar terug te vinden.

Bericht
In plaats van live applaus of boe-geroep zien de ckv-docenten Jana Hulshof en Rens van Renswouden reacties op de presentaties graag tegemoet via CKV@beekdallyceum.nl.

Theme picker