KEC festival 2021

Inspirerend examenwerk

Op 30 maart en 6, 9 & 10 april vindt op het Beekdal Lyceum weer het jaarlijkse K(unst) E(xamen) C(ultuur) Festival plaats. Leerlingen met de kunstvakken drama, muziek en beeldende vorming in hun examenprofiel presenteren zich die dagen op school met hun artistieke werk.

Door de pandemie is het evenement vorig jaar helaas niet doorgegaan. Ook dit jaar mogen we door de coronamaatregelen op school nog steeds geen publiek ontvangen voor de drama- en muziekuitvoeringen en de expositie beeldende kunst.

Livestreams
U hoeft echter niets te missen van het festival. Via BeekdalTube, het YouTube-kanaal van de school, worden de voorstellingen in het Beekdal Theater live uitgezonden. De links voor de livestreams zullen via de Beekdalsite bekend worden gemaakt.

Video
Ook zijn de uitvoeringen via het Beekdal-kanaal daarna nog terug te kijken. De expositie beeldende kunst zal via een videopresentatie op Instagram aan het publiek worden aangeboden.

Dinsdag 30 maart
Het festival opent op dinsdag om 18:00 uur met de theatrale voorstelling ‘Dystopia’ door leerlingen uit 6 vwo.

Dinsdag 6 april
In de tweede week van het festival zal op dinsdag via Instagram een videoregistratie van de expositie beeldende kunst door 5 havo- en 6 vwo-leerlingen, te zien zijn. Thema: 'Verzoening'.

Vrijdag 9 april
Op vrijdag zijn de muziekpresentaties door leerlingen uit 5 & 6 vwo. Het thema van de avond is ‘Disco Really Made It’. De eindpresentatie van 4 havo | 4 & 5 vwo volgt op donderdag 3 juni.

Zaterdag 10 april
Het festival wordt op zaterdag om 16:30 uur afgesloten met vier theatrale examenproducties, ‘De schaar van de Tsaar’, ‘Kinderen van Judas’, ‘Het temmen van de feeks’ en ‘Proost’, gespeeld door leerlingen uit 5 havo en 5 vwo.

DINSDAG 30 MAART
THEATRALE PRESENTATIE DRAMA