Leren op afstand & de sociale media

Online fatsoensregels van toepassing

We leven in een verwarrende periode. Scholen dicht, niet bij je vrienden of vriendinnen op bezoek kunnen, steeds maar binnen zitten en afhankelijk zijn van je computer en je mobiel voor je sociale contacten. Hoe doe je dat netjes en zorgvuldig. Hoe kun je je eigen ei kwijt zonder de ander tegen de haren in te strijken?

Ook online zijn de algemene fatsoensregels en ook de schoolregels van het Beekdal Lyceum van toepassing.

De belangrijkste punten:

• Er wordt niet gepest (zie de afspraken in het Pestprotocol).
  • Ieders vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd. Dit betekent ook dat er verantwoord omgegaan wordt met deze vrijheid en dat anderen niet worden beledigd, bedreigd of gediscrimineerd.
  • Iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij schrijft of plaatst en kan daarop worden aangesproken.
  • Dat geldt ook voor het delen en verspreiden van een uiting van een ander.
  • Ieders privacy wordt te allen tijde gerespecteerd.
  • Informatie over of van derden wordt alleen verspreid als die derden daar toestemming voor hebben gegeven.
  • Er worden geen berichten geplaatst die het imago van leerlingen, ouders/verzorgers, medewerkers van de school of de school zelf kunnen schaden.
  • Bij een klacht over een uiting op sociale media, die betrekking heeft op de school, en/of bij overtreding van deze afspraken, heeft de school het recht op te treden.

Wil je hier meer over lezen, check dan het volledige Protocol Sociale Media.

Theme picker