Nieuws

 

Lezing Mindset

Lezing Mindset

Hoe je een positieve mindset bij kinderen kunt stimuleren

De Denktank van ouders van het Beekdal Lyceum nodigt de ouders van het Beekdal Lyceum van harte uit voor de interactieve lezing ‘Mindset’ door Lonneke Snijder. 

De lezing, met als ondertitel ‘Hoe je een positieve mindset bij kinderen (en jezelf!) kunt stimuleren’, vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 op het Beekdal Lyceum. De bijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. En hoewel de lezing vooral is afgestemd op ouders zijn ook leerlingen van harte welkom.

Carol Dweck
Tijdens deze lezing maken de deelnemers uitvoerig kennis met de mindsettheorie van Carol Dweck. We verklaren waarom sommige kinderen of volwassenen genieten van uitdagingen, hard werken voor hun doelen en zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, terwijl anderen het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Het effect van deze verschillen in mindsets is groot op je ontwikkeling.

Stimuleren en bekrachtigen
De deelnemers leren hoe ze een positieve mindset bij kinderen (en zichzelf!) kunnen stimuleren en bekrachtigen. De avond wordt verzorgd door Lonneke Snijder, trainer bij Platform Mindset. 

De Denktank hoopt u op dinsdag 21 januari a.s. op het Beekdal Lyceum te mogen verwelkomen.

Theme picker