Beekdal Lyceum in juni weer open!

Update: 21 april 2020, 20:00 uur

Vanaf 2 juni 2020 zal het Beekdal Lyceum weer beperkt geopend zijn voor onderwijsactiviteiten in een kleinschalige setting. Na de meivakantie besluiten we op welke wijze het onderwijs vorm gaat worden gegeven.

Vanaf dinsdag 7 mei worden voor de eindexamenklassen de laatste schoolexamens afgenomen. Dit gebeurt deels op school in een kleine setting en deels digitaal. Leerlingen en ouders worden via de mail op de hoogte gehouden. De school is bereikbaar via het mailadres: info@beekdallyceum.nl.

Niels van der Graaff
Rector Beekdal Lyceum

Beekdal-leerlingen brengen ‘coronade’

80-jarige Arnhemse in het zonnetje gezet

Ze moest er een traantje bij wegpinken, de Arnhemse Wil Fiege, toen vier leerlingen van het Beekdal Lyceum gisterenmiddag opeens voor haar deur stonden om haar met een heuse ‘coronade’  - een serenade in coronatijd –   te feliciteren met haar 80e verjaardag. Muziekdocent Ewout Dercksen blies ook zijn partijtje mee.

Het verzoek om de jarige Wil Fiege in Arnhem muzikaal in het zonnetje te zetten komt uit Amsterdam. In deze tijd van ‘social distancing’ bedacht Monica van Koppenhagen in de Amsterdamse wijk De Pijp de ‘coronade’. Een serenade tijdens corona om jarige mensen in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken met een mooi en liefdevol gebaar.

Tot tranen tot geroerd
Bij een aantal jarigen in haar Amsterdamse buurt leverde dat geslaagde optredens op. Zowel de muzikanten als de jarigen genoten volop. “Overal gingen ramen en deuren open, mensen zongen mee en anderen waren tot tranen toe geroerd”, aldus initiatiefneemster Monica van Koppenhagen. “Zo mooi! En dus willen we ermee door.”

Beekdal benaderd
Dat voornemen leidde Monica ook naar Arnhem. De moeder van haar vriendin woont in Vredenburg en was afgelopen week jarig. Omdat dit speciale moment door de coronacrisis nu niet in groot gezelschap gevierd kon worden, ging Van Koppenhagen voor haar vriendin op zoek naar muzikale jongeren in Arnhem die Wil Fiege alsnog feestelijk in het zonnetje zouden kunnen zetten. Via internet kwam ze uit bij het Beekdal Lyceum en benaderde de muziekdocenten van school.

Onvergetelijk
Een oproep van het Beekdal aan de leerlingen op Instagram en Facebook, leverde onmiddellijk aanmeldingen op bij muziekdocent Ewout Dercksen.  Gisterenmiddag was het zover. Met de Eurovisie tune, het nummer ‘Happy’ en natuurlijk een ‘Lang Zal Ze Leven’, beleefde Wil Fiege een onvergetelijke muzikale tractatie.

Huisartsen zetten Beekdal Lyceum in het zonnetje

Labjassen beschikbaar gesteld

Afgelopen week bezocht een ouder van onze school met haar dochter de huisarts in een klein dorp in de buurt van Zevenaar. Groot was hun verbazing toen de arts hen verwelkomde gekleed in een witte jas met daarop het voor hen zo vertrouwde Beekdal logo.

Dat deze huisarts een witte Beekdal laboratoriumjas droeg is het resultaat van een actie waarbij de school, na de afgekondigde sluiting,  de 'werkeloze' labjassen van de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde, ter beschikking heeft gesteld aan zorgmedewerkers.

In het zonnetje
Niet alleen het Beekdal Lyceum heeft dit overigens gedaan. Ook andere scholen en instellingen hebben beschermende materialen beschikbaar gesteld. 'Onze Huisartsen', de faciliterende en ondersteunende organisatie van huisartsen in de regio, hebben daarom op hun website de gulle gevers en sponsoren even in het zonnetje gezet.

Beekdal Lyceum blijft gesloten tot 6 mei a.s.

Update: 31 maart 2020, 20:00 uur

De scholen in Nederland blijven nog dicht tot en met de meivakantie. Dit betekent dat het Beekdal Lyceum - zonder een verlenging – op 6 mei a.s. weer open gaat.

Op dit moment is het Beekdal druk bezig om regelingen te maken voor de laatste schoolweken. In de eerste plaats geldt dit voor de eindexamenleerlingen maar daarnaast ook voor de overige bovenbouwleerlingen en de onderbouwleerlingen. Dit met het oog op de overgang.

Aan het eind van de week is er meer duidelijk over dit alles en worden de leerlingen en ouders per mail ingelicht.

Niels van der Graaff
Rector Beekdal Lyceum

Hamlet

Integraal te bekijken op BeekdalTube

Door de maatregelen rond het coronavirus was de schoolvoorstelling ‘Hamlet’ - met orkest - slecht voor een beperkt publiek te zien.

De voorstelling is echter gefilmd door Storyshot (oud-leerling Thomas den Blanken) en is nu integraal te bekijken op BeekdalTube.

Bekijk als opwarmertje alvast de trailer hieronder! (Vergeet niet je geluid aan te zetten ...)

Theme picker