Philibert van den Bosch stopt

Duizenden leerlingen in 42 jaar

Muziekdocent Philibert van den Bosch heeft het Beekdal Lyceum laten weten aan het eind van dit schooljaar vervroegd met pensioen te willen gaan. Uiteraard respecteert de school die wens.

Vanwege serieuze knieklachten en beperking in zijn bewegen werd Van den Bosch vorige schooljaar bij zijn lessen muziek al ondersteund door een klassenassistent. De conditie van zijn knie is inmiddels dusdanig verslechtert dat een knieoperatie onvermijdelijk is.

Eerder met pensioen
Door een operatie zal hij langere tijd uit de roulatie zijn en de periode daarna tot aan zijn pensionering zou niet lang meer zijn. In plaats van een langdurig ziekteverzuim heeft Philibert gekozen voor de optie om eerder met pensioen te gaan.

Perspectief
Ook de coronacrisis heeft meegespeeld in zijn beslissing. Bij Philibert werd duidelijk dat hij het perspectief mist om in deze situatie de muzieklessen zo in te richten zoals hij dat zou willen en altijd heeft gedaan.

Coaching
Philibert is bij de start van het schooljaar al gestopt met het geven van lessen muziek. In plaatst daarvan coacht hij nu collega’s en ontwikkelt hij lesmateriaal voor muziek. Zijn werkzaamheden als sectievoorzitter muziek heeft hij inmiddels overgedragen aan collega Ewout Dercksen.

42 Jaar
Op 1 juni a.s. zal Philibert officieel uit dienst treden. Het Beekdal wil hem nu alvast bedanken voor de talloze mooie lessen muziek aan duizenden leerlingen in de afgelopen 42 jaar.

We zullen aan het einde van het schooljaar - zodra de situatie dit toelaat - uiteraard op gepaste wijze afscheid nemen van Philibert.

Foto's: Guus Madern

Theme picker