Nieuws

 

Speeddaten met professionals

Weet jij al wat je wilt worden?

Op donderdag 16 maart gingen havo- en vwo-leerlingen van het Beekdal Lyceum, Candea College, Liemers College, Lorentz Lyceum, Olympus College en het Stedelijk Gymnasium Arnhem in gesprek met zo’n 70 professionals uit verschillende werkvelden. Van diëtist tot juriste en van brandweerman tot levensmiddelentechnoloog! 

 Van oriënterende leerlingen, die nog aan het begin van hun beroepskeuzetraject staan, tot goed voorbereide jongeren die al met specifieke vragen aan de tafels zaten. Aan de schorre stemmen van de professionals was te horen dat zij flink wat gesprekken voerden.

Professional Jan Verhagen zei: “Nog nooit zoveel leerlingen gesproken tijdens het speeddaten. Dat ik op mijn 74e nog zoveel enthousiaste jongelui mag laten kennismaken met de archeologie!”  

Doel van de speeddate-avond was de jongeren een beter beeld te geven van hun mogelijkheden in de maatschappij. Veel jongeren stoppen al in het eerste jaar van hun studie. “Vaak omdat zij de voor hen verkeerde studierichting hebben gekozen”, zegt de organisatie.  

Het speeddaten werd georganiseerd door de Rotaryclubs Arnhem-IJssel, Duiven & Zevenaar in samenwerking met de zes scholen.   

 

Theme picker