Nieuws

 

Ruim 3400 euro opgehaald voor behandeling Julian

Ruim 3400 euro opgehaald voor behandeling Julian

Uitslag loterij Beekdal Lyceum bekend

Julian, leerling van het Beekdal Lyceum, heeft tijdens een schoolreis in Frankrijk op 13 mei jl. een ernstig ongeluk gehad. Tijdens een uitje in een zwembad heeft hij twee nekwervels verbrijzeld en daardoor een dwarslaesie opgelopen. 

Na een verdrietige en intense periode van ziekenhuizen, onderzoeken en onzekerheid verblijft Julian nu in een revalidatieziekenhuis in Utrecht. Op initiatief van zijn ouders is er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van stamceltherapie. Deze therapie wordt in Amerika uitgevoerd en zou Julian kunnen gaan helpen. 

Loterij
Om Julian deze mogelijkheid op herstel te bieden is er veel geld nodig. De leerlingen uit de onderbouw van het Beekdal Lyceum zijn daarom een actie begonnen om Julian en zijn familie te steunen. Daarvoor is er een loterij georganiseerd, zijn er loten verkocht en daarvan is nu de uitslag bekend.

 • Met de winnaars wordt deze week, uiterlijk volgende week, persoonlijk contact opgenomen.
 • Er zijn 1365 lootjes verkocht.
 • Er is een bedrag van €3412,50 opgehaald.
 • Chris uit 1F heeft 78 loten verkocht en heeft daarom een bioscoopbon gewonnen. De bon krijgt zij van haar mentor. 
 • Rosanne uit 2E heeft 43 loten verkocht en heeft daarom ook een bioscoopbon gewonnen. Ook zij krijgt die via haar mentor.
 • Alle prijzen zijn gratis beschikbaar gesteld door diverse bedrijven waarvoor heel veel dank! 
 • De mentoren van klas 1 en 2, de leerlingen klas 1 en 2 en alle kopers van een loten ontzettend bedankt voor jullie inzet en bijdrage!

 

Gewonnen prijzen

 • Restaurant Villa Velperweg – 2 x 2 personen 4-gangen menu inclusief koffie

Toos Schoenmakers
Remco & Linda Grob

 • Brasserie de Boerderij – 3x cadeaubon: 2x 25,- en 1x 50,-

25: Hennie Splithof
25: Sanne Meelker
50: Ingrid van Duikeren

 • Restaurant ’t Zusje – 2x cadeaubon t.w.v. 50,- per bon

Jolanda Bohmer
Frank Rempe

 • Restaurant Perron 5 – 1x 3-gangendiner inclusief twee drankjes

M. Ansems

 • Restaurant Roadhouse Arnhem – 1x cadeaubon voor een diner voor twee personen

Jasmijn Willemsen

 • Restaurant The green rose – 1x cadeaubon t.w.v. 75,-

R. Stemerding

 • Iveau burgers en wijnbar  - 1x cadeaubon t.w.v. 10,- + 1x cadeaubon t.w.v. 25,-

2x D. Wijers

 • Taphuys Arnhem – 2x tapkaart t.w.v. 30,- per kaart.

Chris Stenger
Jan Gerdsen

 • Anne&Max coffee café – 2x 2 personen Anne&Max ontbijt

Ilta Milton
Jan Pieter Matthijssen

 • MAMS coffee - 2x cadeaupakket met o.a. koffiebonen, thee, wijn, waterbottel en een tumbler.

Guido van Diermen
K. Vernijs

 • Kinki kappers Arnhem – 2x cadeaubon: 1x knipbehandeling + 1x knip- en kleurbehandeling

Knipbehandeling:                      Fleur Angenent
Knip- en kleurbehandeling: Marloes Veldkamp

 • Jumpsquare Arnhem – 2x 4 personen Jump Party + snack t.w.v. €72

Jill van Ommen
T. Waheed

 • Mountain Network Arnhem  - 2x waardebon les klimmen t.w.v. 30,-

Summer van Onzenoort
Zineb

 • Openluchtmuseum – 2x 2 entreekaarten

Jantien de Bruin
Kim Doyes

 • Focus filmtheater – 2x 2  personen entree filmvoorstelling naar keuze

T. van Rijswijk
Martine Bakker

 • Vue – 2x 2 bioscoopkaarten

Fabian Weimar
Familie Collee

 • Pathé – 1x 2 bioscoopkaarten

H. Nijkeuter


Lees ook: Crowdfunding voor Julian
 

Extra examentraining op het Beekdal Lyceum

Extra examentraining op het Beekdal Lyceum

Huiswerkinstituut Lyceo

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen.

Net als voorgaande jaren zijn wij daarvoor een samenwerking aangegaan met huiswerkinstituut Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden op het Beekdal Lyceum en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Direct inschrijven
Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/beekdal. Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven, zodat u verzekerd bent van een plek.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.

 

Muziekles docent Beekdal Lyceum gaat wereldwijd

Muziekles docent Beekdal Lyceum gaat wereldwijd

Met Qords in no-time een instrument bespelen

Philibert van den Bosch heeft zijn onderscheidende en unieke lesmethode voor muziekonderwijs op het Beekdal Lyceum sinds enkele weken wereldwijd beschikbaar gesteld. Via de app Qords maakt de docent popmuziek het nu voor iedereen mogelijk om op een effectieve en snelle manier op gitaar, bas, piano, drums of ukelele moderne popsongs te leren spelen. 

 Foto Guus Madern

In de muzieklessen op het Beekdal Lyceum maken leerlingen al jaren gebruik van de lesmethode met zogenaamde meespeelvideo’s. Deze door Van den Bosch zelf ontworpen onderwijsmethode zorgt ervoor dat leerlingen op een bijzonder prettige en snelle manier verschillende instrumenten leren bespelen. Aan het eind van de basisvorming kunnen leerlingen daardoor niet alleen gitaar, bas, piano, drums en ukelele spelen maar daarmee ook veel actuele popsongs uitvoeren. 

App van de maand
Van den Bosch heeft zijn lesmethode in de afgelopen tijd doorontwikkeld tot de nu verkrijgbare interactieve app Qords voor de iPad. De app biedt nog meer mogelijkheden dan de huidige meespeelvideo’s die in de klas gebruikt worden. De muziek app is deze maand wereldwijd gelanceerd in de App Store en door de website iCulture al gelijk uitgeroepen tot app van de maand.

Trots
Het Beekdal Lyceum is erg trots en blij dat Van den Bosch de lesmethode die hij op onze school gebruikt nu ook verder naar buiten brengt. De verwachting is dat veel muziek geïnteresseerden en ook veel scholen er gebruik van zullen gaan maken. De app is voorlopig alleen te downloaden voor de iPad. Qords staat in de App Store omschreven als: ‘Of je nu een beginner bent of al gevorderd, je wordt altijd beter met deze App.’ 

Qords
In de app worden alle songteksten afgebeeld tijdens het afspelen van de songs (in de Nederlandse versie). Alle akkoorden zijn vervolgens realtime zichtbaar voor gitaar en piano. Elk nummer kan vertraagd en versneld worden afgespeeld zonder dat de toonhoogte verandert en kan met één klik op de knop worden afgebeeld in elke toonsoort. De songlibrary wordt wekelijks aangevuld met de nieuwste hits. De app kost 6,99 euro. Hij is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor de iPad in de App Store van Apple.

 

Speeddaten met professionals

Speeddaten met professionals

In gesprek met échte beroepsbeoefenaren

Havo- en vwo-leerlingen van het Beekdal Lyceum gaan woensdag 5 februari a.s. in gesprek met échte beroepsbeoefenaren. Dit gebeurt tijdens het evenement ‘Speeddaten met professionals’ dat de school organiseert met de Rotaryclubs uit Zevenaar, Duiven en Arnhem-IJssel. Ook ouders mogen meekomen.

Het evenement is bedoeld voor leerlingen vanaf het 3e leerjaar, die zich oriënteren op hun profiel of zelfs (al) hun vervolgstudie. Tijdens korte één-op-één gesprekken komen zij erachter welk beroep of welke beroepen zij echt leuk vinden. Of hoe realistisch het beeld is dat zij van hun favoriete beroep hebben.

Het speeddaten vindt plaats in Hotel Van Der Valk in Duiven en is van 18.00 tot 20.00 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. 

Klik op de flyer voor het programma

 

Wijzigen wachtwoorden Magister

Wijzigen wachtwoorden Magister

Verstandig om dit regelmatig te doen

Afgelopen week bleek dat Magister-wachtwoorden van enkele docenten bekend waren bij een leerling. Magister is de webapplicatie voor de  leerlingenadministratie van het Beekdal Lyceum. We hebben aanwijzingen dat er ook daadwerkelijk is ingelogd in de werkomgeving van deze docenten. De zaak wordt nog verder onderzocht.

Docenten hebben inmiddels allemaal een nieuw wachtwoord. Onbevoegde toegang is daarmee afgegrendeld. Het is in dit geval echter de standaardprocedure om ook de wachtwoorden van de leerlingen te resetten. Na het weekend kunnen leerlingen alleen inloggen in Magister als ze een nieuw wachtwoord kiezen.

Verstandig
Omdat ouder(s)/verzorger(s) langs een andere weg inloggen, hoeven zij geen nieuw Magister-wachtwoord aan te maken. Toch willen wij iedereen aanraden dit wel te doen. Bij controle bleek namelijk dat veel leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) hun wachtwoorden al jaren niet hebben gewijzigd. Het is verstandig dit regelmatig te doen. Als uit ons vervolgonderzoek blijkt dat meer stappen nodig zijn, dan nemen we uiteraard contact op met de betrokkenen.

Vragen
Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met de afdelingsleider:
Klas 1 & 2                        Alice Wolterinck                   a.wolterick@beekdallyceum.nl
Bovenbouw havo       Martin Jager                            m.jager@beekdallyceum.nl
Bovenbouw vwo.        Patricia Leenders                 p.leenders@beekdallyceum.nl                


Niels van der Graaff
Rector Beekdal Lyceum

 

Theme picker