Van de rector

In het zicht van de haven….

Meer stond er niet in het App-bericht dat ik dit weekend kreeg van één van de afdelingsleiders. Meer hoefde ook niet. De boodschap was duidelijk. Met nog drie werkdagen te gaan had hij last van ‘coronagerelateerde’ klachten. En weer drie dagen later was ik zelf aan de beurt.

Juist omdat we hebben geprobeerd alles zo veilig mogelijk te organiseren, kwam het bericht hard aan. Het aantal leerlingen en collega’s dat besmet raakte, was beperkt maar het virus vond toch een opening. ‘Waar klaag je over?’ spreek ik mezelf moed in. Gezeten op het opklapbed, in de kamer waar ik mijn isolatie moet uitzitten. Vooralsnog zijn het symptomen van een behoorlijke griep, dus geen gezeur. Velen van u hebben in de familie erger meegemaakt.

Aan het eind van de dag spreek ik met de medewerkers van het GGD-scholenteam over de nieuwe gevallen. Hoewel ik ze nog nooit heb gezien, zijn het bekenden van me geworden; Wendy, Vanessa en Jessy (schrijf je dat zo)? En nu staat plotseling mijn eigen naam op de lijst. Hij wordt met mij gedeeld, want daar heb ik zelf toestemming voor gegeven bij het bron- en contactonderzoek. Er mag gelachen worden.

We gaan de vakantie in. Hopelijk neemt het aantal besmettingen af en word ik beter. Dat wens ik ook toe aan de leerlingen die positief hebben getest, maar zeker ook aan de ouders en grootouders die zich zorgen maken en wachten op het verlossende vaccin. Al met al mogen we trots zijn op de manier waarom we samen (leerlingen, collega’s en ouders) elkaar hebben gesteund de afgelopen tien maanden en het onderwijs samen vorm hebben gegeven.

Het maakt dat ik met veel vertrouwen kijk naar het komende kalenderjaar.

Maar eerst wens ik iedereen een vakantie met zo min mogelijk zorgen.

Niels van der Graaff
Rector Beekdal Lyceum