Nieuws

 

Rector Delen tijdelijk naar Liemers College

Rector Delen tijdelijk naar Liemers College

Alice Wolterinck vervangt

Met ingang van 1 mei j.l. heeft Maarten Delen tijdelijk het schoolleiderschap van het Liemers College op zich genomen. De Gelderse Onderwijsgroep Quadraam heeft de rector van het Beekdal gevraagd deze interim opdracht aan te nemen in verband met het vertrek van Harald Wiggers als directeur van het Liemers College.

Maarten Delen blijft rector van het Beekdal Lyceum. Tot aan de zomervakantie en het moment dat een nieuwe directeur is geworven zal hij drie dagen per week op het Liemers College zijn. De andere twee dagen is hij op het Beekdal. 

Alice Wolterinck
De overige leden van de schoolleiding van het Beekdal Lyceum zullen de taken die de rector tijdelijk laat vallen op zich nemen. Afdelingsleider Alice Wolterinck neemt de eindverantwoordelijkheid voor de school op zich tijdens de dagen dat de rector afwezig is.

 

‘Zoek het uit!’

‘Zoek het uit!’

2 juni | Studiekeuze-event op de HAN

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het nadenken over je studiekeuze. Jongeren die een bewuste studiekeuze maken vallen namelijk minder uit en hebben de grootste kans op plezier en succes tijdens de studie en daarna. Het begint allemaal bij het beter leren kennen van jezelf (je talenten, je wensen, etc.) want pas dan kun je beoordelen of een studie bij je past. 

Wil je als ouder je zoon of dochter stimuleren om hiermee aan de slag te gaan? En wil je zelf ook weten hoe je hem/haar kunt begeleiden bij het maken van een studiekeuze? Dan is het studiekeuze-event ‘Zoek het uit!’ op zaterdag 2 juni bij de HAN in Nijmegen wellicht leuk om samen met je zoon/dochter te bezoeken. 

Tools
Aan het einde van de dag is er voor iedereen het Zoek het uit!-boek en het studiekeuzespel IQuest om mee naar huis te nemen. Handige tools om thuis verder aan de slag te gaan met de studiekeuze.

Het evenement is gratis toegankelijk. Klik voor informatie en aanmelden.

 

Q-night 2018

Q-night 2018

Vier Beekdal acts te zien

Op 30 mei presenteert Quadraam weer haar jaarlijkse Q-night in het Posttheater in Arnhem. Talenten op het gebied van muziek, dans, zang en theater van de verschillende Quadraam scholen zullen zich die avond op hun best laten horen en zien. Het Beekdal Lyceum is met maar liefst vier acts vertegenwoordigd op deze avond.
 
Naast de bijdragen van het Candea College, Montessori College Arnhem, Rivers International School Arnhem, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Olympus College en ’t Venster, zijn er van het Beekdal de volgende acts te zien:

  • Demi van Heumen & Robin Kuin: ‘Waar spitzen een ukelele ontmoeten’
  • Anne van Emden: ‘Piece by Piece' 
  • Che Hoekman:  swingende soul van Jamiroquai
  • Faas Schölvick: ‘Hoe moeilijk kan het zijn’ 
     

Nieuwsgierig? Kom kijken op woensdag 30 mei a.s. in het Posttheater, Rosendaalsestraat 27, Arnhem.
Aanvang 19.00 uur
Losse kaarten à € 3,- p.p. zijn aan de kassa te koop.

Beekdal Lyceum & Oost-Arnhem

Beekdal Lyceum & Oost-Arnhem

Buren en vrienden van elkaar

Al sinds jaar en dag maakt korfbalvereniging Oost-Arnhem gebruik van de velden van het Beekdal Lyceum. Als goede buren delen we de sportvelden en dat mag best gezegd en ook gezien worden! 

Sinds enkele weken hangt er daarom een fraai reclamebord in de nieuwe huisstijl van het Beekdal Lyceum langs de kunstgrasvelden. Niet alleen om te laten zien dat het Beekdal zelf op deze velden sport maar ook om de verbondenheid met Oost-Arnhem te onderstrepen. 

Jeugdtoernooi
Het Beekdal is ‘Vriend van Oost-Arnhem’ geworden en levert ook een bijdrage aan het Oost-Arnhem Jeugdtoernooi op 9 juni aanstaande.

 

Emma van Schadewijk tweemaal in de prijzen

Emma van Schadewijk tweemaal in de prijzen

Prinses Christina Concours 2018

Emma van Schadewijk heeft met Trio Diotima de eerste prijs gewonnen tijdens de 50e Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. Ook als soliste eindigde de celliste in de prijzen. In de categorie 12 t/m 14 jaar werd zij tweede. Een uitzonderlijke muzikale prestatie van deze 14-jarige Beekdal scholiere.

De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2018 werden twaalf muziektalenten geselecteerd, waaronder twee ensembles.

Masterclass
Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Bij de verdeling van de prijzen werd gekeken naar het niveau en de ontwikkelingsmogelijkheden van de finalist zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontving. Naast een live-optreden in het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ vanuit het Concertgebouw in Amsterdam kreeg Emma ook een Masterclass aangeboden bij een musicus naar keuze van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Witteman
Emma trad afgelopen zondag met Trio Diotima op in Podium Witteman ( ... vanaf 21:59).

Fotocredits: Majanka Fotografie