Nieuws

 

Auditie schoolvoorstelling 2021

Auditie schoolvoorstelling 2021

Geef je op!

Ben jij stoer en wil je te wereld verbeteren?
Snorro wel! Door zijn Snorro-pak aan te trekken voelt hij zich de held en helpt de wereld verbeteren. Of ben jij juist de slechterik en smokkel jij suiker de Mexicaanse grens over? 
In Snorro beleef je veel avonturen van kwaad tot slecht en nog veel slechter dan kwaad. Van heldendaden tot serieuze vraagstukken. Alles omvattend met veel humor en foute grappen...

Wil jij schitteren in de grote Beekdal schoolvoorstelling 2021?! 
Meld je dan snel aan voor de auditie voor de voorstelling SNORRO op woensdag 7 oktober, 15.00 uur, lokaal F121. Iedereen - t/m 4 havo en 5 vwo - kan zich opgeven. 

Stuur een mail aan Floor Grootehaar en zet in de onderwerpregel ‘Auditie’ en in de mail je naam + klas.

Doe dat vóór maandag 5 oktober, 23:00 uur. Je ontvangt dan snel een bevestiging van aanmelding met het precieze tijdstip voor de auditie. 

De repetities zijn vanaf 14 oktober a.s., elke woensdag 15.00 - 17.00 uur. De voorstellingen vinden plaats in oktober 2021


https://bit.ly/3i3nbW1

Onderwijssoftware

Onderwijssoftware

Programma's goedkoper via school

Een goede schooluitrusting houdt niet op bij een goed gevuld etui en een nieuwe agenda. De digitale uitrusting is minstens zo belangrijk. 

Office 365
Veel leerlingen vinden het prettig om thuis met dezelfde versie van de softwarepakketten te werken als op school. Het Beekdal Lyceum beschikt over een licentie van Microsoft waardoor leerlingen  - maar ook huisgenoten -  Office 365 thuis kunnen installeren. (Maximaal 5 downloads in de gehele schoolcarrière).

 • Dat installeren thuis kan via de link Office 365. Dit kan echter ook door rechts bovenaan  deze pagina op 'Office 365' te klikken. Daarmee opent  - na inloggen via het Beekdal-account van de leerling (bd*****@ll.beekdallyceum.nl)  -  de startpagina van Office 365.
 • Rechts bovenaan de pagina (onder de rode balk)  vind u de button 'Office istalleren'. Klik deze aan en kies (v) voor 'Office 365-apps'. Vervolgens start het downloaden en kunt u Office -bestand installeren en zich aanmelden.
 • De inlognaam voor de installatie is dezelfde als die de leerling op school gebruikt voor het netwerk (bd*****@ll.beekdallyceum.nl), net als het wachtwoord. 


Slim
Naast de Office 365-licentie heeft het Beekdal Lyceum ook een overeenkomst met SLBdiensten, cq. Slim.nl. Slim.nl is een webwinkel voor het Voorgezet Onderwijs en het mbo. Door de speciale onderwijs-overeenkomsten van SLBdiensten met (software)leveranciers hoeft er bij Slim.nl beduidend minder voor legale(!) software te worden betaald dan bij andere winkels. Ook ouders, docenten en medewerkers kunnen software voor thuisgebruik bij Slim bestellen.

De voordelen van Slim.nl:

 • Legale software (en nog veel meer) met speciale onderwijskorting
 • Altijd de nieuwste versies
 • Downloads zijn meteen beschikbaar
 • Verkoop van producten van Microsoft, Corel, Adobe, Norton en McAfee


Registratie en verificatie bij Slim.nl wijst zich vanzelf via de link: www.slim.nl/Shop/Registration.aspx

 

Van de rector

Van de rector

Allemaal leerlingen

In de ‘goede oude tijd’ toen wij nog nooit van corona hadden gehoord en nog veel zaken anders liepen, waren er leerlingen, ouders en docenten. De laatste twee groepen hadden op één terrein een voorsprong: levenservaring. In de periode tussen je twaalfde en achttiende trek je veel in twijfel: maar dat ouders en docenten langer op aarde rondlopen dan leerlingen, dat staat wel zo’n beetje vast. Die levenservaring gaf ons in sommige gevallen een voorsprong. We konden patronen herkennen en zaken duiden. Met opzet schrijf ik in de verleden tijd, want zo was het inderdaad.

Met corona brak een nieuw tijdperk aan waarin we plotseling allemaal weer even onervaren en onbekend zijn. Dankzij de regering weten we hoe dat heet: ‘varen op zicht.’ De afgelopen maanden hebben in veel gezinnen onzekerheid en leed gebracht. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten. Maar daarnaast heeft het ook laten zien hoe vindingrijk we samen kunnen zijn en hoe wendbaar.

Ook het Beekdal Lyceum vaart nog op zicht. Juist dan is het belangrijk je ogen open te houden. Niet alleen gericht op de horizon maar ook op wat we hebben geleerd. In deze periode zijn we allemaal leerlingen. In het onderwijs hebben we zaken zien veranderen en ook in de opstelling en inzet van leerlingen en ouders. In eerste instantie allemaal noodgedwongen maar vervolgens ook bezien vanuit het kansenperspectief. 

Vorig schooljaar zijn we druk bezig geweest om het huidige Beekdal Lyceum te verkennen, te ontleden en een stip te formuleren: een school waar leerlingen en docenten kunnen ontdekken en daarbij keuzes kunnen maken. Keuzes die maken dat je eigenaarschap voelt en de motivatie om hard te werken toeneemt. De coronaperiode heeft ons laten zien dat er ongelofelijk grote verschillen bestaan tussen de leerlingen en dat zaken als kleinschaligheid en gekendheid, maar ook kunnen werken op eigen tempo en naar eigen inzicht cruciale factoren zijn. Dat vraagt om maatwerk binnen heldere kaders. 

Daarover gaan we dit jaar nog vaak met elkaar in gesprek. Want aan het eind van dit schooljaar moet er een concreet plan liggen voor ons onderwijs vanaf 2024. Daarom zijn we dit lastige jaar ook met veel positieve energie begonnen.

Niels van der Graaff
Rector

 

Mag ik naar school of moet ik thuis blijven?

Mag ik naar school of moet ik thuis blijven?

De corona-beslisboom

https://bit.ly/32G414h

We hebben geprobeerd om de meest voorkomende situaties in de beslisboom op te nemen. Natuurlijk kan er bij jou net iets anders aan de hand zijn. Hieronder proberen we met een aantal extra vragen en antwoorden nog meer duidelijkheid te geven. Kom je er niet uit? Overleg dan met school.

1.   Op de website van de Rijksoverheid en het RIVM staat dat ik thuis moet blijven als een van mijn huisgenoten koorts (38ºC of hoger) of benauwdheidsklachten heeft. In de beslisboom lees ik echter dat ik ook thuis moet blijven als mijn huisgenoot verhoging (37,5 – 38,0ºC) heeft. Klopt dat wel?
Ja, dat klopt. De koepelorganisatie van alle middelbare scholen in Nederland heeft samen met een aantal andere     onderwijspartijen een protocol opgesteld. Om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken om naar school te gaan, staan daar strengere richtlijnen in. Wij houden ons aan die richtlijnen.

2.   Mijn huisgenoot is op vakantie geweest naar een gebied waarvoor code oranje geldt. Moet ik nu ook thuisblijven?
Nee, jij mag naar school komen. Jouw huisgenoot moet 10 dagen in quarantaine blijven en 1,5 meter afstand van jou houden. Krijgt jouw huisgenoot verhoging, koorts of benauwdheid? Dan moet jij wel thuisblijven. Wil je hier meer over weten? Klik hier.

3.   Mijn huisgenoot is positief getest op het coronavirus, terwijl hij geen klachten had. Wat betekent dit voor mij?
Je moet tot 72 uur (3 dagen) na het testen van je huisgenoot in thuisquarantaine blijven. Krijgt je positief geteste huisgenoot geen klachten in de 72 uur (3 dagen) na de test? Dan mag je uit de thuisquarantaine en mag je weer naar school komen. Let op: de GGD geeft aan wanneer dit kan! Eerder mag je niet naar school komen. Krijgt je huisgenoot toch klachten? Dan moet je 10 dagen in thuisquarantaine blijven. Klik hier voor meer informatie.

4.   Ik ben positief getest op het coronavirus, maar ik heb helemaal geen klachten. Hoe lang moet ik thuisblijven?
Je moet 72 uur (3 dagen) vanaf de testafname thuisblijven, omdat je besmettelijk kunt zijn voor anderen. Ook jouw huisgenoten moeten thuisblijven, omdat zij misschien door jou besmet zijn geraakt. Zo voorkomen zij dat zij anderen besmetten. Je mag        direct uit isolatie als je tot 72 uur (3 dagen) na de testafname geen klachten hebt gekregen die passen bij het coronavirus. De      GGD bespreekt met je wanneer dit is.
Als je binnen 72 uur (3 dagen) na testafname klachten krijgt, dan blijf je langer in thuisisolatie. Ook moeten jouw huisgenoten dan 10 dagen thuis in quarantaine. De GGD vertelt je hier meer over. Klik hier voor meer informatie.

5.   Ik heb huisgenoten met klachten (verhoging, koorts en/of benauwdheid), maar die zijn (nog) niet getest. Wat betekent  dit  voor mij?
Zodra iedereen binnen het huishouden klachtenvrij is, mag je weer naar school komen.

6.   Ik krijg een telefoontje dat mijn kind naar huis moet, omdat hij gedurende de schooldag klachten heeft ontwikkeld die passen bij het coronavirus. Wat gebeurt er met zijn broer/zus die op dezelfde school zit?
Als een leerling gedurende de dag klachten ontwikkelt (verhoging, koorts, neusverkoudheid, hoesten en/of moeilijk ademen/ benauwdheid) gaat de leerling naar huis en wordt geadviseerd om zich te laten testen. Wij informeren ouders/verzorgers hierover. Ook sturen wij eventuele broers of zussen op onze school naar huis.

 

 

Bijlessen voor de onderbouw

Bijlessen voor de onderbouw

Door eigen leerlingen

Ook dit schooljaar heeft het Beekdal Lyceum weer zijn eigen bijlesprogramma voor onderbouw leerlingen (leerjaar 1-3). Bij deze opzet geven de eigen bovenbouw leerlingen bijlessen aan onderbouw leerlingen in vakken waarmee ze moeite hebben. 

Docente Jeanne-Marie Spee is momenteel aan het inventariseren welke leerlingen bijles zouden willen hebben en  - niet minder belangrijk -  welke leerlingen bijles gaan géven. Bovenbouwleerlingen die bijles willen geven mogen dat alleen doen in de vakken die ze ook daadwerkelijk volgen in hun profiel.

Akkoord
Wanneer een bovenbouw leerling bijles wil geven, moet hij/zij eerst akkoord krijgen van de betreffende vakdocent. Vervolgens wordt gekeken welke leerlingen voor dat vak bijles zouden willen hebben.
 
Regelmaat
Wanneer er een match is gaan de onderbouw- en bovenbouw leerling plannen wanneer de bijles wordt gegeven. Dit moet met een bepaalde regelmaat gebeuren en op school plaatsvinden. Als vergoeding ontvangt de bijlesgever €6,- per les van de bijlesnemer. De leerlingen regelen dat onderling.

Afspraken
Om een en ander succesvol te laten verlopen zijn er een aantal regels opgesteld:

 • Leerlingen die bijles willen hebben melden zich aan via de verzonden opgavebrief of via onderstaand e-mailadres
 • Leerlingen die bijles willen geven melden zich met de goedkeuringsbrief van de betreffende vakdocent aan bij mevrouw Spee
 • Na ontvangst van de mail of antwoordkaart en de goedkeuringsbrief van de vakdocent wordt er bepaald welke leerlingen aan elkaar gekoppeld worden
 • Het contact met mevrouw Spee verloopt per mail of persoonlijk (lokaal C228). De leerlingen maken onderling een afspraak om te bekijken wanneer de bijles het beste kan plaatsvinden
 • Wanneer het niet lukt om tot een planning te komen laten de leerlingen dat aan de mevrouw Spee weten. Zo nodig kan er een nieuwe match gezocht worden. 
 •  Wanneer de bijlescyclus beëindigd wordt omdat de lessen niet meer nodig zijn, wordt mevrouw Spee hierover geïnformeerd


U kunt contact opnemen met mevrouw Spee wanneer bijles gewenst is.

Het blijkt overigens niet altijd mogelijk om tot een match te komen. In dat geval blijven de leerlingen die bijles wensen bewaard in het bestand. 

De brieven omtrent de bijlessen zijn ook terug te vinden te vinden op Itslearning onder het kopje ‘Bijles’. 

Meer info: 
Jeanne-Marie Spee, docente Frans
j.spee@beekdallyceum.nl

 

Theme picker