Dyslexie avond - 18 juni 2019

Op 18 juni a.s. is er op het Beekdal Lyceum van 19.00 tot 21.00 uur een speciale avond over dyslexie. De inloop van de avond is vanaf 18.30 uur. Koffie en thee staat klaar.

De avond is vooral bedoeld voor dyslectische leerlingen en hun ouders, maar ook voor docenten en iedereen die op de één of andere manier met dyslexie te maken heeft. De avond wordt georganiseerd door de dyslexiecoaches van het Beekdal in samenwerking met leerlingen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00  – 19.45 uur

Lokaal E232

Lokaal B221

• Algemene uitleg over dyslexiecoaching door Lobke Koster-Oosterbaan en Nicole Meuleman
  • Voorstelrondje coaches leerjaar 1 en 2  (Lobke Koster-Oosterbaan en Nicole Meuleman)
  • Informatie Claroread. Hierin wordt Claroread uitgelegd en er kan kort mee gewerkt worden.
  • Voorstelrondje coaches leerjaar 3 t/m 6 (Jeanne-Marie Spee).

20.00  – 20.45 uur

Lokaal B221

Lokaal E232

• Voorstelrondje coaches leerjaar 4 t/m 6 (Jeanne-Marie Spee)
  • Voorstelrondje coaches leerjaar 1 en 2&3 (Lobke Koster-Oosterbaan en Nicole Meuleman)

Tussendoor en aan het eind van de avond lopen de coaches rond om eventuele vragen te beantwoorden. De dyslexiecoaches van het Beekdal Lyceum zijn: Lobke Koster-Oosterbaan, Nicole Meuleman, Jeanne-Marie Spee en Liselotte Schuuring

Q-night 2019 in het Posttheater!

Donderdag 23 mei  om 19uur start  de Q-night in het Posttheater.  Acht Quadraam scholen waaronder onze school zullen hun talenten laten zien en ervaren hoe het is in een theater als het Posttheater te staan!

Het Beekdal Lyceum wordt vertegenwoordigd door: Enza Clausen & Tamar Lekkerkerk met een theateract,

Sveva Derksen & Luna Tessensohn zingen een duet, Madelief Bruins zingt solo en Liv Triemstra alias L1V brengt eigen werk ten gehore. Wil je meer van L1V zien, kom dan ook naar de release show https://releaseshow-l1v.evenbrite.nl

Onze Bente Roelevink is ook te zien in een fantastisch dansduet middels de inzending van Olympus College!

Voor meer info & reservering  qnight@quadraam.nl

KEC festival 2019

Inspirerend examenwerk

Op 2, 3 en 4 april is er op het Beekdal Lyceum weer het jaarlijkse K(unst) E(xamen) C(ultuur) Festival. Leerlingen met de kunstvakken drama, muziek en beeldende vorming in hun examenprofiel presenteren zich dan op school met hun artistieke werk.

Dinsdag
Het festival opent op dinsdag 2 april om 19.00 uur (inloop vanaf 18:30 uur) met de expositie van examenwerk beeldende vorming door 5 havo- en 6 vwo-leerlingen, met als thema: ‘Verbaas me’. Om 20.00 uur is er de eigen gemaakte theatrale voorstelling ‘The Hateful8’ door leerlingen uit 6 vwo.

Woensdag
Op woensdag 3 april om 19.30 uur worden er drie theatrale examenproducties gepresenteerd, ‘Zo zou ik mezelf niet willen omschrijven’, ‘Nacht Vlucht’ en ‘De Onrendabelen’, gespeeld door leerlingen uit 5 havo en 5 vwo.

Donderdag
Het festival wordt donderdagavond afgesloten met muziekpresentaties door leerlingen uit 4 & 5 havo, en 4, 5 & 6 vwo. Het thema van de avond is ‘The British Invasion’; Engelse popmuziek uit de jaren '60,'70 en '80.

Dinsdag 2 April

EXPOSITIE EXAMENWERK BEELDENDE VORMING
5 HAVO | 6 VWO

19:00 uur – Atrium (inloop vanaf 18:30 uur)