De Beeker is weer uit!

Winter-nummer

Bijzondere tradities, droombanen, regels voor docenten, kerstshopping, Topsport en Dans en nog veel meer! En natuurlijk de horoscoop en een dilemma in Dilemma Dinsdag.

Het is alweer het zesde nummer van schoolkrant De Beeker sinds de metamorfose in de lente van 2018. Inmiddels is ook het winternummer uit in de fraaie nieuwe opmaak van het blad.

Redactieleden
De redactie van De Beeker bestaat uit: Amy Scheffer, Amy Weiss, Anniek Bouman, Aranka Weijers, Axel Rijkse, Britt Wiertz, Daantje Hennequin, Elin Paauw, Eline van der Kracht, Imme Wijnja, Jesper de Koning,  Jitske Pasman, Julie van Kerkhoff, Lilja van den Brande, Lisa Vesters, Luca Thomassen, Marin de Laat, Mauri Kierindoongo, Miki de Vlieger, Robin Hage, Roos Gal,  Sen-Tee Karman, Sophia Ordelman, Tessa Nab, Tim Pijnenburg en Zion Nieuw.
Het redactieteam wordt ondersteund door OLC-medewerker Hans Buijs en docent Rini Uden.

Klik op de cover om De Beeker te lezen!

Crowdfunding voor Julian

Maak behandeling mogelijk!

Onze leerling Julian Top is vorig schooljaar tijdens een schoolreis naar Frankrijk ernstig gewond geraakt. Nog altijd werkt hij hard aan zijn revalidatie. Om een veelbelovende behandeling in Amerika mogelijk te maken, is er een crowdfundingsactie gestart.

Het Beekdal Lyceum ondersteunt deze actie van harte en we hopen natuurlijk dat mensen die het kunnen missen een bijdrage willen leveren aan het bijeenbrengen van het bedrag.

Voor meer informatie over deze actie door familie en vrienden van Julian verwijzen we naar het bericht op de website van DVOV.

Lezing Mindset

Hoe je een positieve mindset bij kinderen kunt stimuleren

De Denktank van ouders van het Beekdal Lyceum nodigt de ouders van het Beekdal Lyceum van harte uit voor de interactieve lezing ‘Mindset’ door Lonneke Snijder.

De lezing, met als ondertitel ‘Hoe je een positieve mindset bij kinderen (en jezelf!) kunt stimuleren’, vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 op het Beekdal Lyceum. De bijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. En hoewel de lezing vooral is afgestemd op ouders zijn ook leerlingen van harte welkom.

Carol Dweck
Tijdens deze lezing maken de deelnemers uitvoerig kennis met de mindsettheorie van Carol Dweck. We verklaren waarom sommige kinderen of volwassenen genieten van uitdagingen, hard werken voor hun doelen en zich niet uit het veld laten slaan door tegenslagen, terwijl anderen het liefst alleen gemakkelijke opdrachten doen en zich dom voelen wanneer ze hard moeten werken om iets onder de knie te krijgen. Het effect van deze verschillen in mindsets is groot op je ontwikkeling.

Stimuleren en bekrachtigen
De deelnemers leren hoe ze een positieve mindset bij kinderen (en zichzelf!) kunnen stimuleren en bekrachtigen. De avond wordt verzorgd door Lonneke Snijder, trainer bij Platform Mindset.

De Denktank hoopt u op dinsdag 21 januari a.s. op het Beekdal Lyceum te mogen verwelkomen.

Vacature vrijwilliger Open Leercentrum

In de vacature is inmiddels voorzien!

Vind je het leuk om met pubers te werken? Houd je van boeken en van informatieverstrekking aan jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou om als vrijwilliger ons team in het Open Leercentrum (OLC) van het Beekdal Lyceum te versterken op de vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur.

Het OLC is elke dag geopend tussen 8 en 16 uur. In deze periode kunnen leerlingen gebruik maken van de werkruimte met daarin computers, werktafels, boeken en een leeshoek. Het OLC is een dynamische werkomgeving waarbij je zowel met de leerlingen te maken hebt als met docenten en onderwijsondersteunend personeel.

Taken
Je taken bestaan uit het uitlenen van laptops en boeken, en het ondersteunen van leerlingen in de leeftijd van 12 tot ongeveer 18 jaar. Tot die taken behoort ook het helpen zoeken op internet. De OLC-vrijwilliger ondersteunt de OLC-medewerker bij het verrichten van de dagelijkse werkzaam-heden.

De school
Het Beekdal Lyceum biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs aan leerlingen op havo/vwo-niveau. Wij profileren ons met het aanbieden van extra sport en cultuur en ruimte te bieden aan ieders talent. Als Topsport Talent School en als partner van ArtEZ Dansacademie biedt het Beekdal Lyceum speciale faciliteiten voor topsporters en dansers.

Aanmelden
Graag je brief met cv mailen aan Carolien Zimmerman, managementassistente:  c.zimmerman@beekdallyceum.nl.

Download de vacature beschrijving

KEC festival 2019

Inspirerend examenwerk

Op 2, 3 en 4 april is er op het Beekdal Lyceum weer het jaarlijkse K(unst) E(xamen) C(ultuur) Festival. Leerlingen met de kunstvakken drama, muziek en beeldende vorming in hun examenprofiel presenteren zich dan op school met hun artistieke werk.

Dinsdag
Het festival opent op dinsdag 2 april om 19.00 uur (inloop vanaf 18:30 uur) met de expositie van examenwerk beeldende vorming door 5 havo- en 6 vwo-leerlingen, met als thema: ‘Verbaas me’. Om 20.00 uur is er de eigen gemaakte theatrale voorstelling ‘The Hateful8’ door leerlingen uit 6 vwo.

Woensdag
Op woensdag 3 april om 19.30 uur worden er drie theatrale examenproducties gepresenteerd, ‘Zo zou ik mezelf niet willen omschrijven’, ‘Nacht Vlucht’ en ‘De Onrendabelen’, gespeeld door leerlingen uit 5 havo en 5 vwo.

Donderdag
Het festival wordt donderdagavond afgesloten met muziekpresentaties door leerlingen uit 4 & 5 havo, en 4, 5 & 6 vwo. Het thema van de avond is ‘The British Invasion’; Engelse popmuziek uit de jaren '60,'70 en '80.

Dinsdag 2 April

EXPOSITIE EXAMENWERK BEELDENDE VORMING
5 HAVO | 6 VWO

19:00 uur – Atrium (inloop vanaf 18:30 uur)