Hoe werkt de huiswerkbegeleiding op het Beekdal Lyceum?

Aan de hand van een kennismakingsgesprek met ouders en leerling maken we samen met de leerling een ontwikkelingsplan waarin we doelen opstellen. Tijdens de huiswerkbegeleiding werken de leerling en de begeleider(s) samen, zodat de leerling deze doelen kan behalen. Dit doen we door studievaardigheden als plannen, structureren, herhalen en reflecteren aan te leren of te verbeteren. Ook passen we hierbij de Lyceo Leren Leren©-methode toe om te kijken welke leermethode het beste bij de leerling aansluit. Deze bewezen effectieve methode is ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Naast de begeleiding vanuit ons is er ook contact met ouders, vakdocenten en mentoren mogelijk zodat we vanuit alle kanten de leerling kunnen ondersteunen.

Om de motivatie hoog te houden (en stiekem op andere manieren te oefenen met studievaardigheden) hebben we regelmatig activiteiten. Zo hebben we estafettes in de gymzaal gecombineerd met reflectie en een wedstrijd bizarre stripverhalen tekenen gecombineerd met leren leren©. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de leerlingen minder stress en meer zelfvertrouwen krijgen.

Wil je meer weten over de huiswerkbegeleiding of ben je benieuwd wat we nog meer aan ondersteuning te bieden hebben? Neem dan contact op met Lindsay Wenas via lindsay.wenas@lyceo.nl of bel 06-12 46 74 97.