Onderwijssoftware

Goedkope software via school

Een goede schooluitrusting houdt anno 2016 niet op bij een goed gevuld etui en een nieuwe agenda. De digitale uitrusting is minstens zo belangrijk.

Office 365
Veel leerlingen vinden het prettig om thuis met dezelfde versie van de softwarepakketten te werken als op school. Het Beekdal Lyceum beschikt over een licentie van Microsoft Office 365 waardoor leerlingen Office 2016 ook thuis (op maximaal 5 computers) kunnen installeren.

Dat installeren thuis kan via de link Office 365. Dit kan echter ook door rechts bovenaan de homepage van het het Beekdal Lyceum op 'Office 365' te klikken. Daarmee opent de startpagina van Office 365.

De startpagina detecteert automatisch of deze wordt geopend op een pc of op een Mac en biedt vervolgens de juiste installatie aan. Wanneer niet de startpagina wordt geopend maar het Outlook mailprogramma, klik dan op 'Office 365' links boven in de zwarte balk.

De inlognaam voor de installatie is dezelfde als die de leerling op school gebruikt voor het netwerk (bd*****@ll.beekdallyceum.nl), evenals als het wachtwoord.

Slim
Naast de Office 365-licentie heeft het Beekdal Lyceum ook een overeenkomst met SLBdiensten, cq. Slim.nl. Slim.nl is een webwinkel voor het Voorgezet Onderwijs en het mbo. Door de speciale onderwijs-overeenkomsten van SLBdiensten met (software)leveranciers hoeft er bij Slim.nl beduidend minder voor legale(!) software te worden betaald dan bij andere winkels. Ook ouders, docenten en medewerkers kunnen software voor thuisgebruik bij Slim.nl bestellen.

De voordelen van Slim.nl:

• Legale software (en nog veel meer) met speciale onderwijskorting
  • Altijd de nieuwste versies
  • Downloads zijn meteen beschikbaar
  • Verkoop van producten van Microsoft, Corel, Adobe, Norton en McAfee

Registratie en verificatie bij Slim.nl wijst zich vanzelf via de link: www.slim.nl/Shop/Registration.aspx