Jury Excellente Scholen komt naar Beekdal Lyceum

Maatwerk excellentie?

Op 4 oktober bezoekt de jury Excellente Scholen het Beekdal Lyceum. De jury beoordeelt scholen met bijzondere kwaliteiten of juist scholen die zich onderscheiden met een specifiek profiel. Donderdag bekijkt de jury hoe het Beekdal zijn ambitie met betrekking tot ‘Maatwerk’ voor leerlingen vormgeeft en op welke wijze de school deze ambitie wil vergroten.

De jury wordt tijdens het bezoek begeleid door twee Beekdal-leerlingen en rond de middag wordt een gesprek gevoerd met ouders van wie het kind te maken heeft met Maatwerk. Verder spreekt de jury met docenten, mentoren, projectleiders en de coördinatoren van Maatwerk, Formatieve klassen en Topsport, Dans & Muziek.

Uitgedaagd
Voor het Beekdal is meedoen aan het traject Excellentieprofiel spannend en uitdagend. “Je bent als school trots op je onderwijsconcept en de resultaten, en dan is het ook leuk om dat te laten zien en daarover in gesprek te gaan. Met de feedback van de jury word je extra uitgedaagd om aan de slag te gaan met verdere verbeteringen”, aldus Alice Wolterinck, rector ad interim van het Beekdal. “Het predicaat Excellentie zou mooi zijn, maar het gaat ons er vooral om nog beter worden.”

Januari
De jury adviseert in het najaar de Inspecteur-generaal van het Onderwijs welke scholen in aanmerking komen voor een predicaat Excellentieprofiel. In januari 2019 krijgt het Beekdal de uitslag te horen.

Name:
Subject: