Nieuws

 

Emma van Schadewijk tweemaal in finale

Emma van Schadewijk tweemaal in finale

Prinses Christina Concours 2018

Beekdal scholiere Emma van Schadewijk staat op zaterdag 21 april maar liefst twee keer in de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours 2018 in Den Haag. De 14-jarige celliste zal zowel als soliste als met Trio Diotiman haar opwachting maken in de finale. Afgelopen zaterdag verkoos niet alleen de jury haar twee keer tot finaliste, ook het zaalpubliek beloonde haar in de halve finale tweemaal met de publieksprijs.

In de afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar, zang t/m 21 jaar) uit het hele land meegedaan aan de voorselecties van het Prinses Christina Concours. Op 28 januari won Emma de voorronde ‘Oost’ in Enschede. De 26 winnaars uit de voorrondes streden afgelopen zaterdag in de halve finale voor een plek in de Nationale Finale.

Acht finalisten
Uiteindelijk  koos de jury, bestaande uit Michel Dispa (voorzitter), Feyo Sickinghe (secretaris), Mathieu van Bellen, Daria van den Bercken, Quirijn van den Bijlaard, Arno Bornkamp en Ruud van der Meer,  acht finalisten uit voor de Nationale Finale. Daaronder Emma van Schadewijk en Trio Diotimade, waarvan Emma deel uit maakt.

Publieksprijs
Het publiek kende zowel aan Emma als aan het Trio Diotimade de publieksprijzen toe. De celliste won daarmee twee keer een middag les bij een Nederlandse musicus naar keuze.

Fotocredits: Majanka Fotografie

Name:
Email:
Subject:
Message:
x